Oslovann er friskmeldt

Vannet i Oslo er friskmeldt. Verdiene man har funnet i de siste prøvene tilsvarer det man vanligvis finner i drikkevannet.
Redaksjonen
22 Oktober 2007 - 10:00

I følge Mattilsynet er det dermed bare å drikke vann rett fra springen igjen. Mer interessant for bransjen er at det ikke lenger er nødvendig å koke vann eller bruke flaskevann.
 
Det er en vurdering av analyseresultatene av vannprøver de siste dagene og en betenkning fra Nasjonalt Folkehelseinstitutt som ligger til grunn for friskmeldingen.
 
Forsvarlig
Mattilsynet og Helse- og velferdsetaten i Oslo mener nå at det er forsvarlig at anbefalingen om å koke drikkevannet i Oslo oppheves.
 
Vann- og avløpsetaten gikk ut og anbefalte koking av drikkevannet onsdag. Etter dette har bransjen ventet i spenning på svarene fra prøvene som ble tatt. Det ble dessuten arrangert et møte der store deler av bransjen ikke var spesielt imponert over Mattilsynet.
 
Glad direktør
Direktør Finn Johansen i Vann- og avløpsetaten sier til TV 2-nyhetene at de vil fortsette å ta prøver selv om drikkevannet nå er friskmeldt.
 
- Det vil bli mer prøvetaking og mer analyser med tanke på parasitter, sier han.
 
Garantert rent
Smittevernoverlege i Oslo kommune, Frantz Leonard Nilsen, sier at han garanterer rent drikkevann, og avviser at de overreagerte da de ba nærmere 500 000 Osloborgere om å koke vannet.
 
- Det var viktig å være på den sikre siden. Vi kunne ikke ta noen sjanser med dette, sier han.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her