Oslovann er friskmeldt

Vannet i Oslo er friskmeldt. Verdiene man har funnet i de siste prøvene tilsvarer det man vanligvis finner i drikkevannet.

I følge Mattilsynet er det dermed bare å drikke vann rett fra springen igjen. Mer interessant for bransjen er at det ikke lenger er nødvendig å koke vann eller bruke flaskevann.
 
Det er en vurdering av analyseresultatene av vannprøver de siste dagene og en betenkning fra Nasjonalt Folkehelseinstitutt som ligger til grunn for friskmeldingen.
 
Forsvarlig
Mattilsynet og Helse- og velferdsetaten i Oslo mener nå at det er forsvarlig at anbefalingen om å koke drikkevannet i Oslo oppheves.
 
Vann- og avløpsetaten gikk ut og anbefalte koking av drikkevannet onsdag. Etter dette har bransjen ventet i spenning på svarene fra prøvene som ble tatt. Det ble dessuten arrangert et møte  der store deler av bransjen ikke var spesielt imponert over Mattilsynet.
 
Glad direktør
Direktør Finn Johansen i Vann- og avløpsetaten sier til TV 2-nyhetene at de vil fortsette å ta prøver selv om drikkevannet nå er friskmeldt.
 
- Det vil bli mer prøvetaking og mer analyser med tanke på parasitter, sier han.
 
Garantert rent
Smittevernoverlege i Oslo kommune, Frantz Leonard Nilsen, sier at han garanterer rent drikkevann, og avviser at de overreagerte da de ba nærmere 500 000 Osloborgere om å koke vannet.
 
- Det var viktig å være på den sikre siden. Vi kunne ikke ta noen sjanser med dette, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen