Østfold Østlandsmestere for kokkeelever

Kirkeparken videregående skole i Moss er Østlandske kokkemestere for VG 2-elever.
Redaksjonen
15 Oktober 2007 - 16:01

Det ble klart i helgen. Lagets presentasjon gjorde stort inntrykk på dommerpanelet med Harald Osa som hoveddommer.
 
Mesterskapet ble arrangert på Sandefjord videregående skole i Vestfold og ble arrangert for første gang. 
 
Fire timer
Elevene konkurrerte i fire timer. De skulle lage den beste økologiske forretten og en valgfri hovedrett på lokale råvarer fra eget fylke.
 
Det var en jevn konkurranse og det skilte bare ett poeng mellom første, andre og tredjeplass. Kirkeparken vant altså og dommerne mente at laget jobbet uten synlige konkurransenerver, med stor sikkerhet og at lagmoralen var på topp.
 
Mye svinn
Det eneste som ble påpekt var at elevene ikke utnyttet råvarene fullt ut, slik at det ble mye svinn.
 
Fra læreplanen
Dommerkriteriene var tatt ut fra læreplanene, var tverrfaglige, og er de samme kriterier som skal bli vurdert til eksamen for VG 2. Hygiene, bruk av verktøy, behandlingen av råvarer og utnyttelsen av råvarene, mengdeberegning og utregning av pris på rettene, samt utseende på anrettelse og smakssammensetningene var kriteriene elevene ble vurdert på.
 
Marinert
Kirkeparken serverte marinert indrefilet av kalv fra Brødrene Ringstad i Rakkestad med salat fra Korsvold gård på Hvaler, samt selvplukkede tyttebær.
 
Hovedretten ble servert med råvarer fra Løkken gård i Trøgstad. Løkken gård produserer Liveche-kylling. Kyllingen var laget om til en farse med innmaten fra låret. Tilbehøret var poteter fra Bjølsund gård i Rygge, kongeøsterssopp fra Sperbund Gård i Våler, ved siden av sellerirotstappe og gulrot som kommer fra Korsvold Gård på Hvaler.
 
Friske urter ble brukt fra Frorud i Råde, mens sennep og urtesalt kom fra Stabburstua på Ise. I både saus og kylling ble det brukt Odelia rapsolje fra Askim frukt og bærpresseri.
 
Andreplass i konkurransen gikk til Vestfold og tredje til Oppland.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Råkost som serveres varm med kylling og supersunne sobanudler er det du trenger akkurat nå
Dagens rett

Råkost som serveres varm med kylling og supersunne sobanudler er det du trenger akkurat nå

Fargerike grønnsaker beholder fargen når de varmebehandles raskt og smaken blir enda bedre. I denne oppskriften kan du selv legge til det som trengs for et smakskick i hverdagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her