Østfold Østlandsmestere for kokkeelever

Kirkeparken videregående skole i Moss er Østlandske kokkemestere for VG 2-elever.

Det ble klart i helgen. Lagets presentasjon gjorde stort inntrykk på dommerpanelet med Harald Osa som hoveddommer.
 
Mesterskapet ble arrangert på Sandefjord videregående skole i Vestfold og ble arrangert for første gang. 
 
Fire timer
Elevene konkurrerte i fire timer. De skulle lage den beste økologiske forretten og en valgfri hovedrett på lokale råvarer fra eget fylke.
 
Det var en jevn konkurranse og det skilte bare ett poeng mellom første, andre og tredjeplass. Kirkeparken vant altså og dommerne mente at laget jobbet uten synlige konkurransenerver, med stor sikkerhet og at lagmoralen var på topp.
 
Mye svinn
Det eneste som ble påpekt var at elevene ikke utnyttet råvarene fullt ut, slik at det ble mye svinn.
 
Fra læreplanen
Dommerkriteriene var tatt ut fra læreplanene, var tverrfaglige, og er de samme kriterier som skal bli vurdert til eksamen for VG 2. Hygiene, bruk av verktøy, behandlingen av råvarer og utnyttelsen av råvarene, mengdeberegning og utregning av pris på rettene, samt utseende på anrettelse og smakssammensetningene var kriteriene elevene ble vurdert på.
 
Marinert
Kirkeparken serverte marinert indrefilet av kalv fra Brødrene Ringstad i Rakkestad med salat fra Korsvold gård på Hvaler, samt selvplukkede tyttebær.
 
Hovedretten ble servert med råvarer fra Løkken gård i Trøgstad. Løkken gård produserer Liveche-kylling. Kyllingen var laget om til en farse med innmaten fra låret. Tilbehøret var poteter fra Bjølsund gård i Rygge, kongeøsterssopp fra Sperbund Gård i Våler, ved siden av sellerirotstappe og gulrot som kommer fra Korsvold Gård på Hvaler.
 
Friske urter ble brukt fra Frorud i Råde, mens sennep og urtesalt kom fra Stabburstua på Ise. I både saus og kylling ble det brukt Odelia rapsolje fra Askim frukt og bærpresseri.
 
Andreplass i konkurransen gikk til Vestfold og tredje til Oppland.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen