Overnattingsnedgang i Kristiansund

Det har vært en nedgang i antall hotellovernattinger i Kristiansund de siste månedene.

Derfor er et aktuelt spørsmål hvor mange flere hotellsenger som trengs.
 
- Vi trenger ikke fem nye hoteller i Kristiansund. Det er helt klart, sier Roar Harsvik i Destinasjon Kristiansund og Nordmøre til Tidens Krav.
 
Riktig type
- Det viktigste er at vi får riktig type ny hotellkapasitet. Jeg mener at byen må ha flere hotellsenger for å utvikle seg som reisemål og for å sikre videre næringsutvikling, sier Harsvik.
 
Stupte før jul
Antall hotellovernattinger i Kristiansund økte med 3,3 prosent fra 2006 til 2007. Men i fjorårets to siste måneder stupte antall overnattinger i byen. I forhold til samme tid i 2006, var antall overnattinger i siste del av 2007 betydelig lavere.
 
- 3,3 prosent høres kanskje ikke ut som en stor vekst når man tenker på de mange hotellplanene som eksisterer, men vi må huske at antall overnattinger har steget mye i mange år nå, og det er jo ikke enkelt å få til stor vekst når kapasiteten er full mange dager i uken, sier Harsvik.
 
Han viser til at beleggsprosenten har økt fra 51,7 prosent i 2004 til 71,5 prosent i 2007.
 
Sterk vekst
- I løpet av tre år har antall overnattinger i byen steget med 26 601, en vekst på 33,5 prosent, sier han.
 
Harsvik mener det viktigste er at det riktige hotellet kommer.
 
- Det byen trenger er et hotell som trekker hit nye kunder. Et sentrumsnært hotell med konferanse-, kurs- og kulturmuligheter er det byen trenger. Et som går aktivt ut i markedet for å hente ny trafikk i form av kongresser, konferanser, kurs, kulturarrangement, ferie og fritidstrafikk, sier Harsvik.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen