Overnattingsnedgang i Kristiansund

Det har vært en nedgang i antall hotellovernattinger i Kristiansund de siste månedene.
Redaksjonen
19 Februar 2008 - 14:00

Derfor er et aktuelt spørsmål hvor mange flere hotellsenger som trengs.
 
- Vi trenger ikke fem nye hoteller i Kristiansund. Det er helt klart, sier Roar Harsvik i Destinasjon Kristiansund og Nordmøre til Tidens Krav.
 
Riktig type
- Det viktigste er at vi får riktig type ny hotellkapasitet. Jeg mener at byen må ha flere hotellsenger for å utvikle seg som reisemål og for å sikre videre næringsutvikling, sier Harsvik.
 
Stupte før jul
Antall hotellovernattinger i Kristiansund økte med 3,3 prosent fra 2006 til 2007. Men i fjorårets to siste måneder stupte antall overnattinger i byen. I forhold til samme tid i 2006, var antall overnattinger i siste del av 2007 betydelig lavere.
 
- 3,3 prosent høres kanskje ikke ut som en stor vekst når man tenker på de mange hotellplanene som eksisterer, men vi må huske at antall overnattinger har steget mye i mange år nå, og det er jo ikke enkelt å få til stor vekst når kapasiteten er full mange dager i uken, sier Harsvik.
 
Han viser til at beleggsprosenten har økt fra 51,7 prosent i 2004 til 71,5 prosent i 2007.
 
Sterk vekst
- I løpet av tre år har antall overnattinger i byen steget med 26 601, en vekst på 33,5 prosent, sier han.
 
Harsvik mener det viktigste er at det riktige hotellet kommer.
 
- Det byen trenger er et hotell som trekker hit nye kunder. Et sentrumsnært hotell med konferanse-, kurs- og kulturmuligheter er det byen trenger. Et som går aktivt ut i markedet for å hente ny trafikk i form av kongresser, konferanser, kurs, kulturarrangement, ferie og fritidstrafikk, sier Harsvik.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her