Øyvind Rage fra Bristol vant det første «miksemaraton»

Øyvind Rage fra Bristol vant det første «miksemaraton»

60 bartendere mikset flere enn 100 drinker i tidenes første The Truth Cocktail Competition. Bristolbartenderen holdt helt ut.

Øyvind Rage, barsjef på Bristol Bar, mikset Far Eastern Elixir i finalerunden og overbeviste derfor mest. Drinken som var en asiatiskinspirert martini, bestod av Absolut, litchi, rød chili og sitron i et pernodskylt glass. Garnityr var litchi og sitrontwist.

Den kom til i løpet av de 10 minuttene Øyvind og de fem andre finalistene hadde til rådighet.

Øyvind Rage mener at grunnen til at han vant var at han jobbet med å få hovedråvaren, i dette tilfellet vodka, til å skinne gjennom. Noe som ofte kan være en utfordring, spesielt for «nøytrale» ingredienser som vodka i møte med smakssterke elementer. Samtidig peker han på at han ved å legge vekt på presentasjonen og ikke minst det å «selge inn» drinken, slik en dyktig bartender skal gjøre, bidro til seier.

Noe som kan være en stor utfordring gitt det høye stressnivået i en slik drinkmiksekonkurranse som dette.

I finalen deltok også Ole Alexander Brekke (Barfly), Luis Vavik (Chair), Fredrik Blom (Horgan’s), Mathias Alsén (Brooms & Hatchets) og Marcus Droth (Jarmanns).

Finalen fant sted etter ni timers hektisk miksing. For de seks finalistene hadde klart seg gjennom tre foregående runder. Første utgave av The Truth Cocktail Competition samlet 60 bartendere som i første runde fikk en «mystery box» bestående av blant annet Beefeater, Lillet, grapefrukt, sitron og svart te.

I løpet av 10 minutter skulle de mikse en drink uten å hente hjelp utenfra. De 30 beste gikk videre til runde to hvor innholdet i den hemmelige boksen var byttet ut med Havana Club rom, hvit og mørk sjokolade, krydder, kokos og lime.

I tredje runde fikk de gjenværende 12 deltakerne seg forelagt følgende ingredienser: Four Roses, ingefær, lønnesirup og sitron.

Vinneren Øyvind Rage kan ikke få fullrost initiativet fra bartender på Verité, Aker Brygge, Zulu Napa, som samlet så mange bartendere fra et femtitalls barer.

-Vi trenger flere slike konkurranser hvor alle er like velkomne og alle får prøve seg. Dessuten er det viktig å ha det gøy, sier Øyvind.

Zulu på sin side forklarer bakgrunnen for initiativet slik:

-Min inspirasjon er fra Masterchef hvor deltakerne får en «mystery box» som de skal lage en rett av på kort tid uten forberedelser elle forhåndskunnskap om hvilke ingredienser de får bruke. Jeg tenkte hvor kult det ville være å gjøre for bartendere å lage en drink etter samme ide.

Foto: Julie H. Amundsen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen