Øyvind Rage fra Bristol vant det første «miksemaraton»

Øyvind Rage fra Bristol vant det første «miksemaraton»

60 bartendere mikset flere enn 100 drinker i tidenes første The Truth Cocktail Competition. Bristolbartenderen holdt helt ut.
Aase E. Jacobsen
16 Februar 2015 - 10:51

Øyvind Rage, barsjef på Bristol Bar, mikset Far Eastern Elixir i finalerunden og overbeviste derfor mest. Drinken som var en asiatiskinspirert martini, bestod av Absolut, litchi, rød chili og sitron i et pernodskylt glass. Garnityr var litchi og sitrontwist.

Den kom til i løpet av de 10 minuttene Øyvind og de fem andre finalistene hadde til rådighet.

Øyvind Rage mener at grunnen til at han vant var at han jobbet med å få hovedråvaren, i dette tilfellet vodka, til å skinne gjennom. Noe som ofte kan være en utfordring, spesielt for «nøytrale» ingredienser som vodka i møte med smakssterke elementer. Samtidig peker han på at han ved å legge vekt på presentasjonen og ikke minst det å «selge inn» drinken, slik en dyktig bartender skal gjøre, bidro til seier.

Noe som kan være en stor utfordring gitt det høye stressnivået i en slik drinkmiksekonkurranse som dette.

I finalen deltok også Ole Alexander Brekke (Barfly), Luis Vavik (Chair), Fredrik Blom (Horgan’s), Mathias Alsén (Brooms & Hatchets) og Marcus Droth (Jarmanns).

Finalen fant sted etter ni timers hektisk miksing. For de seks finalistene hadde klart seg gjennom tre foregående runder. Første utgave av The Truth Cocktail Competition samlet 60 bartendere som i første runde fikk en «mystery box» bestående av blant annet Beefeater, Lillet, grapefrukt, sitron og svart te.

I løpet av 10 minutter skulle de mikse en drink uten å hente hjelp utenfra. De 30 beste gikk videre til runde to hvor innholdet i den hemmelige boksen var byttet ut med Havana Club rom, hvit og mørk sjokolade, krydder, kokos og lime.

I tredje runde fikk de gjenværende 12 deltakerne seg forelagt følgende ingredienser: Four Roses, ingefær, lønnesirup og sitron.

Vinneren Øyvind Rage kan ikke få fullrost initiativet fra bartender på Verité, Aker Brygge, Zulu Napa, som samlet så mange bartendere fra et femtitalls barer.

-Vi trenger flere slike konkurranser hvor alle er like velkomne og alle får prøve seg. Dessuten er det viktig å ha det gøy, sier Øyvind.

Zulu på sin side forklarer bakgrunnen for initiativet slik:

-Min inspirasjon er fra Masterchef hvor deltakerne får en «mystery box» som de skal lage en rett av på kort tid uten forberedelser elle forhåndskunnskap om hvilke ingredienser de får bruke. Jeg tenkte hvor kult det ville være å gjøre for bartendere å lage en drink etter samme ide.

Foto: Julie H. Amundsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her