Parker avventer kritikken av Bordeaux 2002

Robert Parker vurderer å utsette publiseringen av smaksresultatene for den seneste årgangen. Planen er å vente til prisene er fastsatt fra produsentenes side. Imidlertid ønsker han å smake på vinene før han endelig bestemmer seg.

Smakingen gjennomføres som normalt er i slutten av mars. Om han deretter publiserer sine notater i aprilnummeret av The Wine Advocate, eller om han velger å utsette det til juninummeret avhenger ifølge ham selv på den generelle kvaliteten.
- Dersom det er en særdeles god årgang vil jeg nok publisere notatene som normalt, men dersom jeg er litt ambivalent til årgangen vil jeg nok vente med kritikken til prisene er satt, uttaler Parker.

Det er flere årsaker til at Parker forventer en vanskelig salgssituasjon for 2002-årgangen.
- Med den etter all sannsynlighet kommende krigen mot Irak samt det faktum at det fortsatt er mer enn nok igjen av 2001-årgangen i butikkenes hyller, er usikkerheten i markedet nå svært høy.

En rekke produsenter yrker dessuten for at En Primeur-smakingen som normalt foregår i mars/april, i år bør utsettes til juni eller september grunnet årgangens generelle behov for lengre lagring før tapping på flasker.

Apéritif følger med i saken og informerer om eventuelle oppdateringer

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen