Parker klar med sine første kritkker av Bordeaux 2002

Parker er altså nå ferdig med sine vurderinger av 2002-årgangen. Dette er også første gang han ikke tok den sedvanlige vår-turen over til Bordeaux for å smake vinene. Han ankom imidlertid Bordeaux sist lørdag, seks måneder etter at vinene ble lagt ut for salg.

Den amerikanske vinguruen Robert Parker har fortalt til den franske avisen Sud Ouest at han er positivt overrasket over mange av de Bordeaux-vinene han nylig har smakt. Imidlertid er han ikke i tvil om at det er østsiden som leverer de svakeste vinene fra denne årgangen.

Han anser Pomerol som området med de svakeste vinene,men St.-Emilion ligger ikke langt etter med det Parker betegner som "overekstrakterte viner med ellers lite frukt".

Graves får lovord for sine store viner i denne årgangen, og Pauillac leverer kvalitet tilnærmet den vi finner i 2000-årgangen. Også hvitvinene er gode, dog ikk eeksepsjonelle.

Hva de franske produsentene og deres salgskanaler kan forvente å oppnå av priser for sine viner er noe Parker er litt skeptisk til:
- Med de enorme prisene 2000-årgangen oppnådde i markedet, samt tatt i betraktning at det fortsatt er relativt få amerikanere som drikker vin og at deres kjellere nå også er bortimot fulle, bør forventningene til høye priser og raskt salg skrus noe ned, sier han.

Parker røper også at han har som intensjon å fortsette sin vinkritikermisjon i ytterligere 10 år, og da med hovedvekt på viner fra Bordeaux og Rhône. - Bordeaux er fortsatt mitt hjerte nærmest og også en mal for all annen vin.

- Mange tror at jeg elsker overeikede, alkoholrike viner, men det er en myte. Om jeg fikk nyte kun én vin, ville jeg valgt Château Haut-Brion 1989.

Det er forventet at hans notater blir å finne i hans eget vinmagasin; The Wine Advocate, i desember- eller februar-utgaven. -Dersom han rekker det, kan de faktisk være å finne allerede i oktobernummeret.

Les mer her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen