Pascal-barista vant kaffe-NM

Håkon Kinn til topps i norgesmesterskapet i baristakunst.

Den nye norgesmesteren har deltatt i NM i baristakunst flere ganger, med andreplass som beste resultat. Etter lørdagens konkurranse i Ulsteinvik kunne han endelig ta steget opp på det høyeste trinnet på seierspallen.

Kinns kaffecocktail, servert i høye martiniglass, sjarmerte dommerne, skriver Nærnett.no. Coktailen består av litchi, blodappelsin og espresso over store isbiter i høye martiniglass.

Til daglig lager Kinn kaffe på Pascal i Oslo, og 25-åringen har jobbet profesjonelt med kaffe i seks år.
- Det er helt fantastisk. Jeg har nesten jobbet livet av meg den siste tiden, og ikke hatt en fridag på fem uker, sier Kinn til Nærnett.no. Som vinner av NM får Kinn reise til VM i Colombia i juni.

I finalen serverte alle deltakerne espresso, cappuccino og en signaturdrikk til fire smaksdommere. I tillegg ble innsatsen vurdert av tekniske dommere, en hoveddommer og en tidtaker.

- Kinn fikk god uttelling på både teknikken og presentasjonen, sier hoveddommer Ole Johannes Sønstebø i Norsk kaffeinformasjon.

Resultatlista:
1. Håkon Kinn , Pascal i Oslo
2. Magnus Hoem Iversen , Kaffemisjonen i Bergen
3. Rasmus Helgebostad , Kaffemisjonen i Bergen
4. Jannicke Johansen , Mocca i Oslo
5. Rune Johannesen , Stockfleths i Oslo
6. Preben Oosterhot , Dromedar i Trondheim

I klassen Latte Art vant Arne Risø Nilsen fra Harstad NM-tittelen for andre gang, skriver Harstad Tidende.

23-åringen jobber på De 4 Roser, og tok hjem seieren i klassen også i 2009. Nå skal han konkurrere mot verdens beste baristaer i Latte Art i Maastricht i Nederland i juni.

Norgesmesterskapet ble arrangert av SCAE - Special Coffee Association of Europe, med kaffebaren Kaffikari i Ulsteinvik som lokal arrangør.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen