Passer på vinen din i Strømstad

Passer på vinen din i Strømstad

Per Schondelmeier hjelper folk til å få tak i akkurat den vinen de er på jakt etter. Og passer på den til du kan komme og hente den.

– På mitt lager finnes hele paller med DRC, Krug, Leroy og mye annet godt. Det er helt crazy, sier Per Schondelmeier som driver passer på vinen til norske vinelskere gjennom konseptet Vinhotel.se.

Det er rett og slett et lager lokalisert i Strømstad, bare fem minutter unna det nye «systemet» i byen.

Ikke bare dyr vin

Kundene kommer innom og henter vin etter behov. Og gavepakken fra regjeringen denne sommeren som økte tollkvoten fra fire til seks flasker vin, ble naturlig nok tatt imot med åpne armer av både kundene og «hotelldirektøren».

I tillegg kan nordmenn fortolle 36 flasker a kroner 40 hver gang grensa passeres. Når du har kjøpt en dyr vin til halve prisen, er dette småpenger for vinhotellets kunder. Så langt har Schondelmeier et hundretalls faste kunder som fyller opp lageret med godsaker etter hvert som de kommer over gunstige partier.

Norske vinkjøpere nyter godt av at resten av verden er i mer eller mindre permanent krise. Mens det tidligere var umulig å få kjøpt noe som helst hos mange topprodusenter, er det nå mye lettere, både en og to paller, ifølge Schondelmeier.

Selv om det for det meste er eksklusive varer som oppbevares på vinhotellet, er det også en tendens til at kundene velger denne løsningen for mer hverdagslige viner.

Stor pågang

Schondelmeier jobber for tiden med å etablere kontakt med flere leverandører fra Tyskland og Burgund. Han har gjennom arbeid med vin, først 11 år i Danmark, og de siste årene som ekspeditør på Vinmonopolet i Fredrikstad, både god innsikt i markedet og et stort kontaktnett.

Men i utgangspunktet er det kundene selv som gjør denne jobben. Og alt dette er innenfor loven.

– Jeg har hatt veldig god hjelp av svenske tollmyndigheter for at det hele skal gå lovlig for seg og for å få råd og veiledning. De har vært meget serviceorienterte. Jeg må si jeg har fått flott hjelp derfra. Jeg følger til stadighet med i utviklingen for privatimport i Sverige. Kanskje kommer det en ny lov i 2015 som kan føre til at jeg må legge ned virksomheten, men det må først igjennom lovmøllen og den jobber langsomt, forteller Schondelmeier som åpnet hotellet i april 2013.

Han ser likevel svært lyst på framtiden.
– Det kommer nye kunder til daglig og alle er glade for denne mulighet til at være EU-borger for en liten stund, sier Schondelmeier.

Må pakke opp selv

Blant annet er han i dialog med danske Bruun Rasmussens auksjonsvirksomhet.
– De er svært interessert i vinhotellet og en ny og spennende samarbeidsavtale skal tegnes i august, forteller han.

Det tar ikke lang tid fra en kunde bestiller en vare til den er på lager i Strømstad. Eneste ulempen er at kunden selv må pakke opp og kontrollere forsendelsen, det har ikke Schondelmeier lov til.

Men har du bestilt noen kasser med god vin, er det vel omtrent som å måtte pakke opp julegavene sine selv. De færreste opplever det som bryderi.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen