Matkurs og vinkurs

Vinsmaking og småretter i Oslo

7 viner, 4 småretter og garantert god stemning på Boho House
Foto: (Istock - Gulcin Ragiboglu)

7 viner, 4 småretter og garantert god stemning på Boho House

Den 8. april har du en gyllen mulighet til å utforske viner fra en vinprodusent med en helt unik historie og småretter fra Boho House – det ultimate stedet for god stemning og mat.
17 Mars 2025 - 09:59

God mat, kul atmosfære og ikke minst fantastiske viner. Du vil få smake et bredt utvalg av viner fra den Sørafrikanske produsenten Lubanzi, både perlende, rose, hvit, rød og oransje. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av!

Det hele startet i 2014 da to venner, Charlie Brain og Walker Brown, dro til Sør-Afrika som utvekslingsstudenter. Der la de ut på en ukelang backpackertur langs den ville kysten. På den andre dagen fikk de en uventet reisefølgesvenn – en løshund som lokalbefolkningen kalte "LUBANZI". Hunden fulgte dem trofast i seks dager og over 160 kilometer, men forsvant sporløst natt til den siste dagen.

Hunden Lubanzi som inspirerte Charlie og Walker. Foto: Lubanzi

Inspirert av denne reisen vendte Charlie og Walker tilbake til Sør-Afrika i 2016. Målet var å dele landets unike kultur og energi gjennom å produsere kvalitetsvin. De brukte måneder på å finne de rette samarbeidspartnerne – innovative og samfunnsansvarlige vinmakere og designere. De fant dette i Trizanne Barnard, Bruce Jack og designstudioet Fanakalo. Sammen bygde de Lubanzi til den moderne vinprodusenten de er i dag. Det er viktig for Lubanzi å gi noe tilbake til landet, som har gitt dem så mye. Derfor har de inngått et samarbeid med The Pebbles Project, en veldedig organisasjon som gir helse- og utdanningsressurser til familier som jobber på Sør-Afrikas vingårder.

Den som skal fortelle mer om dette eventyret – og om vinene i glasset – er Josh Stanley, som reiser hele veien fra Sør-Afrika til Norge for å dele denne kvelden med dere. Josh har jobbet for Lubanzi i 4 år, men vennskapet til grunnleggerne, Charlie og Walker, startet lenge før dette. Josh har tidligere hatt ansvar for å utvikle Lubanzis marked i Sør-Afrika, men har nå også begynt å støtte eksportmarkedene.

Josh Stanley gleder seg til å møte dere i Oslo! Foto: Lubanzi

Boho House har en livlig atmosfære og serverer mat inspirert av Sør-Amerika, Asia og resten av verden. Kjøkkensjefene Halvor Woll og Øyvind Dalelv skaper unike retter med spennende smaker og nyskapende teknikker, som ofte for første gang serveres i Oslo. Hvis dere ønsker å spise mer enten før eller etter kurset, tilbyr Boho house dere 25 % på mat.

Garantert god stemning på Boho House Foto: Boho House

Dette er den perfekte anledningen til å samle vennegjengen og bli kjent med deilige viner fra Sør-Afrika perfekt matchet med 4 småretter og en herlig atmosfære.

Kopi av Lubanzi.png [58.69 KB]
Endringer kan forekomme

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde ifra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde ifra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her