Perfekt sommerrødt

Norditalienske rødviner av druen barbera er utmerkete alternativer til hvitvin eller rosé i sommervarmen. Her har du to å velge mellom.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Saftig barbera er nemlig aller best når den serveres lett avkjølt, og den forfriskende kirsebærprakten slutter aldri å behage. Dette er viner du aldri blir lei av samtidig som de er som skapt for matbordet - eller picnicduken .

Ukomplisert, takk
God syre, bløte tanniner samt fin bitterhet gjør at disse vinene passer til et bredt utvalg mat, fra salater, sandwich og andre kalde retter, via spekemat og til grillet lyst kjøtt og fisk.

I en sommersetting ønsker vi imidlertid ikke for komplekse versjoner av disse vinene - for det finnes også men da til vesentlig høyere priser enn hva vi har tenkt å spandere denne sommerkvelden. Nei, vi vil heller ha ukompliserte utgaver som er klare til å nytes.

Supre sommerviner
Palladino Barbera d'Alba Superiore 2011 (44620) er den mest tradisjonelle av de to med relativt lang uttrekkstid og modning i de klassiske store slovenske fatene. For Briccotondo Barbera 2012 (44691) har produsenten Fontanafredda gjort seg bruk av mer moderne teknikker for å få frem mest mulig farge uten at det går utover bærfruktigheten samtidig som vinen har sett innsiden av fransk eik i tillegg til de før nevnte slavonske.

Hvilket gir ekstra aromabredde i form av røyk og mokka til den intense kirsebærfrukten. Super allround sommervin, også til grillet lyst kjøtt samt ikke minst til sensommergleder som hval .

Ta begge
Palladinos barbera er bare deilig og supersaftig uten at det går utover seriøsiteten. Denne vinen kan nytes når som helst - og det er ingen overdrivelse - men får den følge av en veldig typisk norditaliensk rett som vitello tonnato blir den enda bedre.

Hvilken du skal velge (jeg vil nemlig ha begge deler), avhenger av hva du har tenkt å servere og hvor mye supersaft du har lyst på. Når det gjelder det siste skårer Palladino litt høyere. Den er dessuten tilgjengelig i flere lokale pollister, men begge blir dine etter et par-tre dager.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS:  Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS:  Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP:  Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen