Nå kan du gratis få
Ukens vin som e-post
. Se lenger ned for mer informasjon.
Aase Jacobsen
Foto: Eva Brænd
Saftig
barbera
er nemlig aller best når den serveres lett avkjølt, og den forfriskende kirsebærprakten slutter aldri å behage. Dette er viner du aldri blir lei av samtidig som de er som skapt for matbordet - eller
picnicduken
.
Ukomplisert, takk
God syre, bløte tanniner samt fin bitterhet gjør at disse vinene passer til et bredt utvalg mat, fra salater, sandwich og andre kalde retter, via spekemat og til grillet lyst kjøtt og fisk.
I en sommersetting ønsker vi imidlertid ikke for komplekse versjoner av disse vinene - for det finnes også men da til vesentlig høyere priser enn hva vi har tenkt å
spandere denne sommerkvelden. Nei, vi vil heller ha ukompliserte utgaver som er klare til å nytes.
Supre sommerviner
Hvilket gir ekstra aromabredde i form av røyk og mokka til den intense kirsebærfrukten. Super allround sommervin, også til grillet lyst kjøtt samt ikke minst til sensommergleder som
hval
.
Ta begge
Palladinos barbera er bare deilig og supersaftig uten at det går utover seriøsiteten. Denne vinen kan nytes når som helst - og det er ingen overdrivelse - men får den følge av en veldig typisk norditaliensk rett som
vitello tonnato
blir den enda bedre.
Hvilken du skal velge (jeg vil nemlig ha begge deler), avhenger av hva du har tenkt å servere og hvor mye supersaft du har lyst på. Når det gjelder det siste skårer Palladino litt høyere. Den er dessuten tilgjengelig i flere lokale pollister, men begge blir dine etter et par-tre dager.
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra
Apéritifs polliste
eller
søke
deg frem til de varene du er ute etter.
Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP
Ukens vin på MMS:
Send
UKENS
til
2004
, og du mottar Ukens vin - med
bilde og fyldig tekst - én uke før publisering.
Les mer her
(klikk)
Ukens vin på SMS:
Send
VARSLE UKENSVIN
til
1986
, og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Les mer her
(klikk)
Ukens vin på WAP:
Send
MAT
til
2244
, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP.
Les mer her
(klikk)
Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag
, altså
én dag før alle andre
kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt
gratis
.