Philippe Dourthe er død

Philippe Dourthe er død

Den tidligere eieren av Chateau Maucaillou ble 72 år gammel.

Philippe Dourthe, som eide og drev Chateau Maucaillou i Moulis-en-Medoc mellom 1982 og 2008 er død. Han døde i Bordeaux, 72 år gammel, melder decanter.com.

I 1960-årene arbeidet Dourthe som vinmaker ved Dourthe Freres. Deretter satte han kursen for Chile, hvor han ble ansatt av landbruksdepartementet som ekspert på vinproduksjon.

Tilbake i Frankrike arbeidet Dourthe som direktør ved CVBG Dourthe Freres & Kressman før han overtok driften av Chateau Maucailllou. Eiendommen hadde da vært i faren Roger Dourthes eie siden 1929.

Etter at han pensjonerte seg i 2006, overtok sønnen Pascale driften av Chateau Maucaillou sammen med søstrene sine, Caroline og Magali.

LES OGSÅ: Tysk vinkjendis er død

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen