Plastflaske kommer sterkt

Ny type plastflaske med like gode egenskaper for vinen som glass vinner terreng.
Redaksjonen
17 November 2009 - 12:55

Mange amerikanske mat- og drikkevarefirmaer har nå fått øynene opp for denne emballasjevarianten. En av dem er den kaliforniske vinprodusenten Sutter Home, skriver www.packnews.no.

- Vi satser nå eksklusivt på 187ml PET-flasker med SiOx barrieresjikt for våre vinmerker til eget marked.

Veier en sjettedel av glass
 De veier bare en sjettedel av tilsvarende glassflasker, og våre kunder får den samme mengden vin i en formatmessig mindre emballasje, som også er uknuselig og miljøvennlig.

- I tillegg tilfredsstiller disse plastflaskene alle våre kvalitetskrav: Vinens aroma og smak forblir intakt takket være den indre barrieren av pådampet SiOx, sier Home.

Teknologien med å belegge en standard PET-flaske innvendig med et ultratynt sjikt av SiOx (silisiumoksid) kommer fra tyske KHS.

Lang levetid for vinen
Metoden kalt "InnoPET Plasmax" tilfører polyesteren barriereegenskaper på høyde med glassflaskenes, ifølge KHS. Den inerte, smaksnøytrale SiOx'en hindrer oksygenet i å trenge inn til innholdet og karbondioksidet i å slippe ut.

Dette resulterer i lang levetid for vinen uten å gå på kompromiss med noe som helst med hensyn til kvaliteten.

Stor aksept
- En slik "glassbarriere" er allerede blitt akseptert av øl-, vin- og spritprodusentene, heter det hos Ball. - Da sjiktet alltid forblir intakt, kan tomme flasker lagres før fylling i nærmest ubegrenset tid.

- Et annet viktig aspekt som bidrar til at plasmabelagte plastflasker vinner anerkjennelse, og ikke bare i USA, er den gunstige miljøprofilen. De kan resirkuleres komplett flaske til flaske fordi det tynne SiOx-sjiktet ikke har noen som helst negativ innvirkning på gjenvinningsprosessen. Det skriver www.packnews.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her