Polet åpner 20 nye butikker neste år

Styret i Vinmonopolet vedtok i dag å åpne 20 nye utsalg. Det er først og fremst distriktene som blir tilgodesett. Sjekk om det kommer et nytt pol der du bor.

Bakgrunnen for åpningene er Sosial- og helsedepartementets beslutning om å etablere inntil 20 nye vinmonopolbutikker i distriktene innen utgangen av 2002. Disse 20 nye butikkene kommer i tillegg til de 10 butikkene som - innenfor rammene av gjeldende landsplan - skal åpnes i 2002. Vinmonopolets butikknett vil med dette omfatte totalt 182 butikker ved utgangen av 2002.

Nye butikker blir etablert i:
Rakkestad i Østfold
Aurskog/Høland i Akershus
Åsnes i Hedmark
Dovre i Oppland
Hol i Buskerud
Vinje i Telemark
Lillesand i Aust-Agder
Farsund i Vest-Agder
Strand i Rogaland
Bømlo i Hordaland
Stryn og Årdal i Sogn og Fjordane
Surnadal i Møre og Romsdal
Hemne og Hitra i Sør-Trøndelag
Grong i Nord-Trøndelag
Andøy i Nordland
Balsfjord i Troms
Båtsfjord og Kautokeino i Finnmark

To hovedhensyn
Ved valg av plassering av nye butikker balanseres det mellom følgende to hovedhensyn: Tilbudet skal bedres i de områder der tilgjengeligheten er dårlig og nyetableringer skal være bedriftsøkonomisk lønnsomme.

- Da den politiske begrunnelsen for disse 20 butikkene er hensynet til distriktene, har vi lagt særlig stor vekt på at de nye butikkene skal bidra til å bedre tilgjengeligheten i områder hvor det i dag er lang vei til nærmeste vinmonopolbutikk, sier adm. direktør Knut Grøholt i Vinmonopolet.

Endelig plassering
Endelig plassering av butikkene innenfor hver enkelt kommune vil skje etter at kommunene har behandlet søknad fra Vinmonopolet om tillatelse til salg, og etter at selskapet har funnet fram til egnede lokaler, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen