Polsjefen klager på Apéritif

Polsjefen er misfornøyd med Apéritifs håndtering av saken om nedgangen i BU-omsetningen. Amatørmessig sier redaktør i aperitif.no.

Kai G. Henriksen, adm. dir. i Vinmonopolet, hevder i en mail til Apéritifs ansvarlige redaktør Aase E. Jacobsen at han "ikke har fått den tilsvarsmuligheten som Pressens Vær Varsom-plakat hjemler".

Ikke godt nok
Vinmonopolet har imidlertid ikke kommet med noe tilsvar. Derfor virker det underlig at en leder i et så stort statlig selskap påberoper seg tilsvarsretten. Det er vel nærmest å kalle amatørmessig. Og viser at Henriksen kan veldig lite om Vær Varsom-plakaten.

Kanskje kommunikasjonsansvarlig i tilhørende departement bør ta Henriksen i et lite kurs i hvordan håndtere pressen? Og kanskje også fortelle ham at det ikke er godt nok å henvise til Pressens Vær Varsom-plakat når han ikke har bedt om tilsvar og heller ikke er blitt avvist.

Det hadde sikkert vært klokt av Henriksen å sende aperitif.no et tilsvar, og når han eventuelt finner tid til det, skal vi sette det på trykk. Men han må altså gjøre det.

Ikke brutt
Apéritif tok sist mandag opp det sviktende salget av BU-varer og hvilke konsekvenser det kan få for utvalget i Norge på sikt, samt at endringene i Vinmonopolets sortimentspolicy kan være i strid med EØS-reglene.

Henriksen ble tidligere i sommer bedt om å kommentere punkter i saken, men lot være å gjøre det. I stedet kommenterte direktør for innkjøp og vareforsyning, Erlend Leinum, på vegne av polledelsen, og noen av hans uttalelser ble publisert.

Etter dette har altså ikke Vinmonopolet kommet med noe tilsvar. Tilsvarsadgangen er således ikke brutt, men derimot fortsatt til stede.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen