Polsjefen klager på Apéritif

Polsjefen er misfornøyd med Apéritifs håndtering av saken om nedgangen i BU-omsetningen. Amatørmessig sier redaktør i aperitif.no.
Redaksjonen
18 August 2011 - 14:58

Kai G. Henriksen, adm. dir. i Vinmonopolet, hevder i en mail til Apéritifs ansvarlige redaktør Aase E. Jacobsen at han "ikke har fått den tilsvarsmuligheten som Pressens Vær Varsom-plakat hjemler".

Ikke godt nok
Vinmonopolet har imidlertid ikke kommet med noe tilsvar. Derfor virker det underlig at en leder i et så stort statlig selskap påberoper seg tilsvarsretten. Det er vel nærmest å kalle amatørmessig. Og viser at Henriksen kan veldig lite om Vær Varsom-plakaten.

Kanskje kommunikasjonsansvarlig i tilhørende departement bør ta Henriksen i et lite kurs i hvordan håndtere pressen? Og kanskje også fortelle ham at det ikke er godt nok å henvise til Pressens Vær Varsom-plakat når han ikke har bedt om tilsvar og heller ikke er blitt avvist.

Det hadde sikkert vært klokt av Henriksen å sende aperitif.no et tilsvar, og når han eventuelt finner tid til det, skal vi sette det på trykk. Men han må altså gjøre det.

Ikke brutt
Apéritif tok sist mandag opp det sviktende salget av BU-varer og hvilke konsekvenser det kan få for utvalget i Norge på sikt, samt at endringene i Vinmonopolets sortimentspolicy kan være i strid med EØS-reglene.

Henriksen ble tidligere i sommer bedt om å kommentere punkter i saken, men lot være å gjøre det. I stedet kommenterte direktør for innkjøp og vareforsyning, Erlend Leinum, på vegne av polledelsen, og noen av hans uttalelser ble publisert.

Etter dette har altså ikke Vinmonopolet kommet med noe tilsvar. Tilsvarsadgangen er således ikke brutt, men derimot fortsatt til stede.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Retromat som er både hot og god
Dagens rett

Retromat som er både hot og god

Når kålruletter gis en asiatisk twist, blir de spesielt gode, som med denne feststemte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her