Polsjefen klager på Apéritif

Polsjefen er misfornøyd med Apéritifs håndtering av saken om nedgangen i BU-omsetningen. Amatørmessig sier redaktør i aperitif.no.
Redaksjonen
18 August 2011 - 15:58

Kai G. Henriksen, adm. dir. i Vinmonopolet, hevder i en mail til Apéritifs ansvarlige redaktør Aase E. Jacobsen at han "ikke har fått den tilsvarsmuligheten som Pressens Vær Varsom-plakat hjemler".

Ikke godt nok
Vinmonopolet har imidlertid ikke kommet med noe tilsvar. Derfor virker det underlig at en leder i et så stort statlig selskap påberoper seg tilsvarsretten. Det er vel nærmest å kalle amatørmessig. Og viser at Henriksen kan veldig lite om Vær Varsom-plakaten.

Kanskje kommunikasjonsansvarlig i tilhørende departement bør ta Henriksen i et lite kurs i hvordan håndtere pressen? Og kanskje også fortelle ham at det ikke er godt nok å henvise til Pressens Vær Varsom-plakat når han ikke har bedt om tilsvar og heller ikke er blitt avvist.

Det hadde sikkert vært klokt av Henriksen å sende aperitif.no et tilsvar, og når han eventuelt finner tid til det, skal vi sette det på trykk. Men han må altså gjøre det.

Ikke brutt
Apéritif tok sist mandag opp det sviktende salget av BU-varer og hvilke konsekvenser det kan få for utvalget i Norge på sikt, samt at endringene i Vinmonopolets sortimentspolicy kan være i strid med EØS-reglene.

Henriksen ble tidligere i sommer bedt om å kommentere punkter i saken, men lot være å gjøre det. I stedet kommenterte direktør for innkjøp og vareforsyning, Erlend Leinum, på vegne av polledelsen, og noen av hans uttalelser ble publisert.

Etter dette har altså ikke Vinmonopolet kommet med noe tilsvar. Tilsvarsadgangen er således ikke brutt, men derimot fortsatt til stede.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her