Populære vinprodusenter åpner sine dører i California

Far Niente Winery samt Spring Mountain Vineyard åpner sine dører for vininteresserte. Sistnevnte har holdt stengt for turister siden 1992, men åpner nå altså sine dører på nytt. Til garantert stor glede for dem som vet å sette pris på deres fabelaktige vi
Redaksjonen
05 Januar 2004 - 01:00

Far Niente Winery, som produserer kritikerroste viner basert på Cabernet Sauvignon samt Chardonnay, åpner sine dører for publikum samtidig som de feirer 25 år i bransjen. Riktig nok ble Far Niente grunnlagt i 1855, men gikk under i forbindelse med forbudstiden i begynnelsen av forrige århundre. Det var først i 1979 at Gil Nickel kjøpte eiendommen og påbegynte restaureringen. Nickel døde sist høst, men omvisningen på eiendommen inkluderer også en titt på Nickels store samling av gamle racerbiler. Dette, i tillegg til en tur i vinkjelleren samt smaking av husets tre viner, er hva du får for den nette sum av $40. For ytterligere informasjon; www.farniente.com.

Spring Mountain Vineyard er for oss nordmenn best kjent som vineiendommen i 80-tallets store såpeserie; "Falcon Crest". Få her hjemme visste vel da at det dreide seg om eiendommen til en høyt respektert vinprodusent. Besøkstallene eksploderte i etterkant av den populære serien, noe som førte til at både eiendommen og vinproduksjonen ble skadelidende. Eiendommen ble i 1992 solgt til Jacob Safra som også nå eier tre andre naboeiendommer. Safra så seg nødt til å stenge dørene og i en tid konsentrere seg om å gjenoppbygge eiendommens kvalitetsry. Nå åpner de altså igjen, men kun etter avtale.

For $25 får du smake husets viner, faktisk i "Villa Miravalle"; huset som ble benyttet i tv-serien. I tillegg får du en 90-minutters guidet tur på eiendommen og i vinmarkene, en tur i de underjordiske vinkjellerne samt se nærmere på gamle dagers produksjonsutstyr. For ytterligere informasjon; www.springmtn.com

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her