Populære vinprodusenter åpner sine dører i California

Far Niente Winery samt Spring Mountain Vineyard åpner sine dører for vininteresserte. Sistnevnte har holdt stengt for turister siden 1992, men åpner nå altså sine dører på nytt. Til garantert stor glede for dem som vet å sette pris på deres fabelaktige vi
Redaksjonen
05 Januar 2004 - 01:00

Far Niente Winery, som produserer kritikerroste viner basert på Cabernet Sauvignon samt Chardonnay, åpner sine dører for publikum samtidig som de feirer 25 år i bransjen. Riktig nok ble Far Niente grunnlagt i 1855, men gikk under i forbindelse med forbudstiden i begynnelsen av forrige århundre. Det var først i 1979 at Gil Nickel kjøpte eiendommen og påbegynte restaureringen. Nickel døde sist høst, men omvisningen på eiendommen inkluderer også en titt på Nickels store samling av gamle racerbiler. Dette, i tillegg til en tur i vinkjelleren samt smaking av husets tre viner, er hva du får for den nette sum av $40. For ytterligere informasjon; www.farniente.com.

Spring Mountain Vineyard er for oss nordmenn best kjent som vineiendommen i 80-tallets store såpeserie; "Falcon Crest". Få her hjemme visste vel da at det dreide seg om eiendommen til en høyt respektert vinprodusent. Besøkstallene eksploderte i etterkant av den populære serien, noe som førte til at både eiendommen og vinproduksjonen ble skadelidende. Eiendommen ble i 1992 solgt til Jacob Safra som også nå eier tre andre naboeiendommer. Safra så seg nødt til å stenge dørene og i en tid konsentrere seg om å gjenoppbygge eiendommens kvalitetsry. Nå åpner de altså igjen, men kun etter avtale.

For $25 får du smake husets viner, faktisk i "Villa Miravalle"; huset som ble benyttet i tv-serien. I tillegg får du en 90-minutters guidet tur på eiendommen og i vinmarkene, en tur i de underjordiske vinkjellerne samt se nærmere på gamle dagers produksjonsutstyr. For ytterligere informasjon; www.springmtn.com

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her