Populære vinprodusenter åpner sine dører i California

Far Niente Winery samt Spring Mountain Vineyard åpner sine dører for vininteresserte. Sistnevnte har holdt stengt for turister siden 1992, men åpner nå altså sine dører på nytt. Til garantert stor glede for dem som vet å sette pris på deres fabelaktige viner.

Far Niente Winery , som produserer kritikerroste viner basert på Cabernet Sauvignon samt Chardonnay, åpner sine dører for publikum samtidig som de feirer 25 år i bransjen. Riktig nok ble Far Niente grunnlagt i 1855, men gikk under i forbindelse med forbudstiden i begynnelsen av forrige århundre. Det var først i 1979 at Gil Nickel kjøpte eiendommen og påbegynte restaureringen. Nickel døde sist høst, men omvisningen på eiendommen inkluderer også en titt på Nickels store samling av gamle racerbiler. Dette, i tillegg til en tur i vinkjelleren samt smaking av husets tre viner, er hva du får for den nette sum av $40. For ytterligere informasjon; www.farniente.com .

Spring Mountain Vineyard er for oss nordmenn best kjent som vineiendommen i 80-tallets store såpeserie; "Falcon Crest". Få her hjemme visste vel da at det dreide seg om eiendommen til en høyt respektert vinprodusent. Besøkstallene eksploderte i etterkant av den populære serien, noe som førte til at både eiendommen og vinproduksjonen ble skadelidende. Eiendommen ble i 1992 solgt til Jacob Safra som også nå eier tre andre naboeiendommer. Safra så seg nødt til å stenge dørene og i en tid konsentrere seg om å gjenoppbygge eiendommens kvalitetsry. Nå åpner de altså igjen, men kun etter avtale.

For $25 får du smake husets viner, faktisk i "Villa Miravalle"; huset som ble benyttet i tv-serien. I tillegg får du en 90-minutters guidet tur på eiendommen og i vinmarkene, en tur i de underjordiske vinkjellerne samt se nærmere på gamle dagers produksjonsutstyr. For ytterligere informasjon; www.springmtn.com

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen