Portugisisk vinmesse 24. mai 2005

ICEP Portugal - Portugals Handelskontor, i samarbeid med ViniPortugal og Apéritif, har gleden av å kunne ønske deg hjertlig velkommen til en unik smaking av portugisisk vin i Oslo Militære Samfund den 24.mai kl 14.00 - 17.30.
Redaksjonen
18 Mai 2005 - 01:00

Her kan du lære mer om et fantastisk område, smake vinene til 26 ledende produsenter, og kanskje knytte nye bekjentskaper?

Portugal er et av de eldste vinproduserende land i verden, og har en vinkultur som går flerfoldige generasjoner tilbake i tid. De unike druene som dyrkes - kombinert med en ny generasjon av unge, ambisiøse vinmakere - sikrer et stadig bedre resultat. Portugal er landet der kombinasjonen av gamle tradisjoner og innovasjon skaper helt unike viner.

I Portugal dyrkes det i overkant av 300 druesorter som ikke blir dyrket andre steder i verden. Blant disse finner du touriga nacional, baga, tinta barocca, tinto cão, jaen, castelão, alvarinho, arinto og trincadeira, for å nevne noen få. Etter innlemmelsen av Portugal i EU i 1986, og den påfølgende innføringen av et appellasjonsystem, har man sett en revolusjonerende kvalitetsøkning på vinene.

Bli med oss denne dagen og gjenoppdag Portugals fantastiske viner.

Påmelding til dette arrangementet må gjøres på denne lenken innen 23. mai.

Spørsmål kan rettes til Apéritif, v/ Gaute Gusrud, tlf 22 98 86 03.

NB! Smakingen vil også være åpen for forbrukere fra klokken 1800.
OBS! Aldersgrense for dette arrangementet er 18 år.

Sted:
Oslo Militære Samfund, Myntgata 3, 0151 Oslo
(inngang Kongens gate)
Tirsdag 24. mai 2005 kl 14.00 - 17.30
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her