Potetene kommer

Sommeren nærmer seg og med den årets første norske nypoteter. Og det er tema for Slow Food Oslos neste medlemsmøte som kjøres den 19. juni kl. 19.30 på Holmenkollen Restaurant.

Årets nypoteter er alltid like kjærkomment. Denne junikvelden får du anledning til å smake de aller første norske potetene fra forskjellige vekststeder, så mange ulike som vi klarer å få tak i på det tidspunktet. Selv om 19. juni kan høres sent ut for nypoteter, er det ikke tilfellet i år da værgudene ikke har vært helt velvillig innstilt overfor potetbøndene før inntil nylig. Derfor trenger de fortsatt litt drahjelp for at vi skal kunne få nyte bredden den 19. Men vi skal ikke bare nøye oss med norske nypoteter. Franske luksuspoteter som Ratte og Rosvall er blitt mange matglade amatør- som proffkokkers yndlinger og vi vil selvsagt måle våre hjemlige varianter opp mot disse importerte superpotetene som koster opp imot 50 kroner kiloen.
 
Men poteter er temamessig en varm potet for mange. Alle har et forhold til poteter, og alle har meninger om poteter, og dessverre er mye av fokusen negativ. Poteter behandles bare litt bedre enn avfall av så vel bønder som distribusjonskanalene her til lands. Men noe er i ferd med å skje. Og hva det er vil Espen Gultvedt, potetansvarlig i Bama, fortelle oss mer om. Han arbeider for tiden med en serie spennende prosjekter som er midt i blinken for oss Slow Food'ere.

I tillegg til at du får smake poteter fra inn- og utland samt lære om utviklingen i pottit-Norge, får du også oppleve potetens fleskiblitet i kjøkkenet. Samlingen avsluttes derfor i god Slow Food-ånd rundt bordet hvor det tradisjonsrike tilbehøret denne gangen spiller 1. fiolin. Kokkene Morten Schakenda og Harald Osa er kjent for både høy råvarekunnskap og mye kreativitet så det er hevet over en hver tvil at både jordeplene og vi som er så heldig å få spise dem er i trygge hender. Det hele får du for den nette sum av kroner 550, inklusive vin.

Meld deg på her dette blir både lærerikt og smaksrikt. Og ta gjerne med deg flere venner. Pris for ikke-medlemmer (samboer/ektefelle betaler medlemspris) er kroner 650.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen