Prins Charles støtter norsk øko-Norge

- Økologisk matproduksjon er fremtiden.

- Jeg vil sende dere min fulle støtte og oppmuntring. Jeg vet en god del om oppturer og nedturer når det gjelder økologisk landbruk. Det sier H. K. H Prins Charles i et personlig brev, sendt et samlet økologi-Norge i forbindelse med en to dager lang konferanse om økologisk matproduksjon i Norge. Konferansen ble arrangert på Bygdøy i Oslo denne uken.

Prins Charles rettet en sterk personlig oppfordring til deltakerne om å fortsette arbeidet for å fremme økologisk mat i Norge.

- Jeg er dypt overbevist om at løsningen på global matsikkerhet og forsyning, klimaproblemer og våre barnebarns fremtid, ligger i et bærekraftig landbruk i harmoni med naturen, skriver prins Charles i brevet. Han er selv en av Englands største økologiske bønder, heter det i en pressemelding fra KSL Matmerk, som er ansvarlig for markedsføring av økologisk mat i Norge.

Organisasjonen mener konferansen på Bygdøy har bidratt til å få ny fart i arbeidet med økologisk mat.

- Økokonferansen har tent ny optimisme for økologisk mat i matindustrien. Det personlige og oppriktige engasjementet fra prinsen av Wales er et viktig bidrag for å få satt økologisk mat på dagsorden, sier Henrik Solbu, konstituert administrerende direktør i KSL Matmerk.

Regjeringen har bestemt at 15 prosent av all matproduksjon i Norge skal være økologisk innen 2020. Per i dag er 1,2 prosent av produksjonen økologisk.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen