Prisgunstig sommerkos

Ukens vin er hvit, i storformat og i storform til en meget gunstig pris. Perfekt til lange sommerkvelder eller fester, både med og uten mat. En skikkelig kosevin med andre ord.

C.F.N. Viognier 2012 (33893) er som så mange andre gode boksviner fra Languedoc i det sørlige Frankrike. Som nå er blitt en av de aller viktigste kildene til nordmenns vinforbruk. Hvite boksviner fra denne kanten er imidlertid ikke hverdagskost, og vår utvalgte er dessuten laget av druen viognier som for noen år siden ble "oppdaget" av områdets vinprodusenter. Viognier har sin opprinnelse i den nordligste delen av Rhône-dalen hvor den dyrkes innenfor et relativt begrenset område, Condrieu.

Den har imidlertid også en annen appellasjon, Château Grillet, et eneste slott som dekker 7,6 hektar og som på grunn av sin eksklusivitet gjennom mange tiår har hatt en kultstatus. I dag ufortjent siden de beste viognierene lages hos naboen Condrieu og av unge driftige vinbønder med Yves Cuilleron i spissen.

I Nord - Rhône er imidlertid prisnivået høyt, og når en type vin oppnår høye priser ett sted, skaper det nye markedsmuligheter for vinbønder i andre regioner forutsatt at noe av storheten i den aktuelle vinen kan gjenskapes. Og viogniers beste egenskap er den fortryllende aromatisk fruktighet med gule tropiske frukter som fersken, aprikos og til dels mango i første rekke. Kombinert med fin friskhet er dette et godt utgangspunkt for kvalitetsvin. Området Limoux i den vestre delen av Languedoc ved foten av Pyrénéene rangeres som denne kjemperegionens fremste hvitvinsditrikt. Vinmarkene ligger høyt og luftig og nyter godt av store forskjeller mellom dag- og nattetemperaturer, en nødvendighet for å oppnå god syre i druer dyrket under en varm sol.

Viognier Collection som er laget av det renommerte kooperativet Les Caves du Sieur d'Arques er komponert av Frithjof Nicolaysen, dette landets fremste ekspert innen vinfremstilling og -kjemi, og er oppfølgeren til den røde Collection Frithjof Nicolaysen Syrah (41052) som ble lansert for en tid tilbake. Som sin røde bror er Viognier-vinen svært vellaget og ikke mindre en et meget godt kjøp med en tiltalende duft av tropiske frukter som aprikos, fersken, mango, galia-melon og pærer samt krydder. Smaken er frisk og krydret med mye tropisk frukt i midten og lett bitterhet i ettersmaken. En vin som er god å drikke alene på grunn av sin stofflighet samtidig som den tåler mye mat, både i form av syrer og fett. Den er derfor perfekt til sommerlige retter som grillmat med kalde krydrete sauser, salater, skalldyr med aioli og carpaccio.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen