Prissetting av Bordeaux 2002 ''en primeur'' utsettes

Usikkerhet rundt den pågående krigen i Irak og dens innvirkning på verdensøkonomien, og ikke minst salgsprognoser i USA, har medført at vinprodusentene i Bordeaux sterkt vurdererer å utsette sine "en primeur"-kampanjer til ultimo juni, eller kanskje så sent som i september.

- Det viktigste spørsmålet er nå: Når vil vi legge vinene ut på markedet? Slik verdenstilstanden er akkurat nå er det ingen som ønsker å investrere i eksklusive varer, sier Otto Rettenmaier fra Chateau La Tour Figeac i Saint Emilion. Som også legger til at årets Vinexpo i Bordeaux som avholdes i slutten av juni vil være en ypperlig føler i markedet. Rettenmaier er av den oppfatning at vinene kanskje ikke vil bli prissatt før i september.

Enkelte produsenter ser ei heller behovet for å pushe et marked som ikke er villig til å kjøpe. Man regner ellers med at de generelle priser for 2002-årgangen vil være omlag 17 prosent lavere enn for 2001-årgangen, og rundt 38 prosent lavere enn for de sagnomsuste 2000-vinene.

En helt annen sak som er svært nærliggende å tenke på i denne sammenheng er om ikke produsentene også finner det formålstjenlig og bekvemt å utsette hele prisproblematikken ettersom Robert Parker har bestemt seg for å utsette sin "en primeur"-smaking av Bordeaux'' 2002-årgang.

Les mer om disse sakene relatert til Robert Parker:

Les mer her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen