Høsten og vinteren er deilige årstider, for det er endelig tid for å finne frem de store kasserollene og lage gode, rike velsmakende gryteretter igjen.

Husk bare på å lage rikelig når du først setter igang, for da kan du ha gryteretten til middag flere dager, eller du kan fryse den ned porsjonsvis til travle hverdager.

Ingen grenser
Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hva du kan kobinere av deilige ingredienser i en gryterett.

På senhøsten har alle de gode rotgrønnsakene kommet, og hele høsten og utover vinteren kan du lage en deilig grønnsaksgryte som både varmer, er enkelt å lage, og i tillegg er rimelig.

Eller hva med å lage en fyldig, rik og smaskens fiskegryte? Lag den gjerne til hverdags som en rask og enkel rett, eller fiff den mer opp og ha i ekstra gode råvarer til den store festen.

Flere smaksrike gryteretter finner du her

Mange gryteretter blir ekstra gode når de får kokt lenge og vel, og enkelte sies det at du bør la stå over natten for at smaken skal komme ekstra godt frem.

God tid
Dette gjelder ikke minst for kjøttgryter der du vil at kjøttet skal være så mørt at det nesten faller fra hverandre, og for å få til det må du ta tiden til hjelp. Men hvis du planlegger litt på forhånd er ikke dette vanskelig.

Lag gjerne gryten ferdig kvelden før du skal servere den og sett den i kjøleskapet til neste dag, da er den bare å vare opp når du kommer hjem etter en lang dag på jobb. Og hvorfor ikke servere den med rykende ferskt bakverk ?

Hvis ikke kan du også langtidskoke gryten ved å sette hele gryten inn i stekeovnen med lokk på ved 100 grader og la den stå mens du er på jobb.

Velprøvde oppskrifter
Her har vi samlet noen oppskrifter på gryteretter med lange tradisjoner, nyskapende oppskrifter og retter med internasjonalt preg. Under hver av oppskriftene finner du klikkbare lenker til flere fristende retter, eller du kan se vår rikholdige kokebok . Nå kan du også ta vare på dine beste oppskrifter i din egen kokebok .

På de neste sidene finner du alle oppskriftene du trenger for et vellykket grytemåltid

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her