Guide

Oppskrifter på saftige hjemmebakte brød

Bruk feriedagene til å diske opp med hjemmebakt brød
Foto: (pidjoe)

Bruk feriedagene til å diske opp med hjemmebakt brød

Hjemmebakt brød er alltid populært. Apéritif gir deg oppskriftene på brød og andre fristende bakverk som passer i matpakken, til frokosten eller som følge til dagens varme måltider.
12 April 2022 - 07:00

Alle vil begynne nyåret eller nytt skoleår med gode forsetter: stå opp litt tidligere, spise en god frokost og lage en fristende niste til både små og store.

Nybakt eller nytint

Med litt omtanke og planlegging kan vi faktisk vinke farvel til det myke knekkebrødet med den svette osten og la matboksen bli noe å se frem til.

Vi vet hva det betyr for konsentrasjon og trivsel å ta seg tid til en velfortjent lunsj, om det nå er i kantine eller med medbrakt mat.

Saftige rundstykker med spennende pålegg er noe alle setter pris på, men det smaker fantastisk også med et enklere brød.

Frys bakverket du ikke spiser mens det fremdeles er ferskt, men husk å ta frem det du trenger til neste dag kvelden før. Om du glemmer det, er mikrobølgeovnen til god hjelp. 

Omeletter passer godt som pålegg til den gode brødmaten, en skive med omelett blir aldri tørr. Frisk gjerne opp med frukt og grønt.

Det kan være lurt å la de yngste være med når nistematen skal planlegges. Da får de et nært forhold til matpakken og vil nok synes den smaker bedre.

Flere gode tips til matpakken her

 

På de neste sidene finner du en rekke oppskrifter på saftig og godt brød til matpakken

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så knallgodt og sunt som dette kan faktisk fast food bli
Dagens rett
Reinskav i burgerbrød

Så knallgodt og sunt som dette kan faktisk fast food bli

Reinskav er en forholdsvis rimelig luksus som alle kan unne seg og som ikke minst er lett og rask å lage, uten å måtte kompromisse på kvalitet og smak. Perfekt når samens nasjonaldag havner på en mandag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mandag er det faktisk nasjonaldag, og det må feires med nasjonalretten bidos
Dagens rett
Klar bidos av reinsdyr

Mandag er det faktisk nasjonaldag, og det må feires med nasjonalretten bidos

Mandag feirer vi samenes nasjonaldag med oppskrift på det tradisjonsrike samiske festmåltidet bidos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker forrett eller smårett denne helgen - tartar av ishavsrøye med brødkrutonger
Dagens rett
Ishavsrøye tartar med brødkrutonger og dressing

By på en lekker forrett eller smårett denne helgen - tartar av ishavsrøye med brødkrutonger

Det er ikke alle fiskeslag som egner seg til tartar, men ishavsrøya er virkelig en råvare det står respekt av.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du har lyst på både irish og varm sjokolade - da må du smake denne
Ukens drink
Tullamore Hot Choc - irish med sjokolade - drinkoppskrift

Når du har lyst på både irish og varm sjokolade - da må du smake denne

Vinterkvelder ber om noe varm og sterkt. Her får du i pose og sekk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så knallgodt og sunt som dette kan faktisk fast food bli
Dagens rett
Reinskav i burgerbrød

Så knallgodt og sunt som dette kan faktisk fast food bli

Reinskav er en forholdsvis rimelig luksus som alle kan unne seg og som ikke minst er lett og rask å lage, uten å måtte kompromisse på kvalitet og smak. Perfekt når samens nasjonaldag havner på en mandag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mandag er det faktisk nasjonaldag, og det må feires med nasjonalretten bidos
Dagens rett
Klar bidos av reinsdyr

Mandag er det faktisk nasjonaldag, og det må feires med nasjonalretten bidos

Mandag feirer vi samenes nasjonaldag med oppskrift på det tradisjonsrike samiske festmåltidet bidos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Apéritifs Vinskole går over fem kvelder og gir deg en grunnleggende forståelse av vinens verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Torskemiddagen blir ekstra spenstig på denne måten.
Dagens rett
Rød curry med torsk

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker forrett eller smårett denne helgen - tartar av ishavsrøye med brødkrutonger
Dagens rett
Ishavsrøye tartar med brødkrutonger og dressing

By på en lekker forrett eller smårett denne helgen - tartar av ishavsrøye med brødkrutonger

Det er ikke alle fiskeslag som egner seg til tartar, men ishavsrøya er virkelig en råvare det står respekt av.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her