Høsten og vinteren er deilige årstider, for det er endelig tid for å finne frem de store kasserollene og lage gode, rike velsmakende gryteretter igjen.

Husk bare på å lage rikelig når du først setter igang, for da kan du ha gryteretten til middag flere dager, eller du kan fryse den ned porsjonsvis til travle hverdager.

Ingen grenser
Det er egentlig bare fantasien som setter grenser for hva du kan kobinere av deilige ingredienser i en gryterett.

På senhøsten har alle de gode rotgrønnsakene kommet, og hele høsten og utover vinteren kan du lage en deilig grønnsaksgryte som både varmer, er enkelt å lage, og i tillegg er rimelig.

Eller hva med å lage en fyldig, rik og smaskens fiskegryte? Lag den gjerne til hverdags som en rask og enkel rett, eller fiff den mer opp og ha i ekstra gode råvarer til den store festen.

Flere smaksrike gryteretter finner du her

Mange gryteretter blir ekstra gode når de får kokt lenge og vel, og enkelte sies det at du bør la stå over natten for at smaken skal komme ekstra godt frem.

God tid
Dette gjelder ikke minst for kjøttgryter der du vil at kjøttet skal være så mørt at det nesten faller fra hverandre, og for å få til det må du ta tiden til hjelp. Men hvis du planlegger litt på forhånd er ikke dette vanskelig.

Lag gjerne gryten ferdig kvelden før du skal servere den og sett den i kjøleskapet til neste dag, da er den bare å vare opp når du kommer hjem etter en lang dag på jobb. Og hvorfor ikke servere den med rykende ferskt bakverk ?

Hvis ikke kan du også langtidskoke gryten ved å sette hele gryten inn i stekeovnen med lokk på ved 100 grader og la den stå mens du er på jobb.

Velprøvde oppskrifter
Her har vi samlet noen oppskrifter på gryteretter med lange tradisjoner, nyskapende oppskrifter og retter med internasjonalt preg. Under hver av oppskriftene finner du klikkbare lenker til flere fristende retter, eller du kan se vår rikholdige kokebok . Nå kan du også ta vare på dine beste oppskrifter i din egen kokebok .

På de neste sidene finner du alle oppskriftene du trenger for et vellykket grytemåltid

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her