November er tiden for en smakskraftig kjøttgryte fra Burgund
En varm og god kjøttgryte er ikke å forakte en søndag ettermiddag. Denne er inspirert av den franske klassikeren boeuf bourguignon - storfekjøtt som i Burgund.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
En varm og god kjøttgryte er ikke å forakte en søndag ettermiddag. Denne er inspirert av den franske klassikeren boeuf bourguignon - storfekjøtt som i Burgund.
Les hele sakenDagens forslag til gryterett er utrolig enkel å tilberede. Har du ikke alt i skapet allerede, kan du fint bytte ut noen av ingrediensene og lage din vri.
Les hele sakenBare navnet bifff i rød karri - eller Red Curry Beef - varmer godt. Navnet gjenspeiler imidlertid fargen i større grad enn kraften. Men alt har med doseringen å gjøre.
Les hele sakenVltmiddag på fredagsmenyen føles som luksus, og er det også siden vi snakker om det beste fra norsk natur. Men frykt ikke. Du er i mål i løpet av en knapp halvtime. .
Les hele sakenHva smaker vel bedre på en kald vinterdag en en rykende varm kjøttsuppe?
Les hele sakenHva er vel på denne tiden av året koseligere enn å møtes innendørs rundt en rykende varm gryte? Her får du mange gode forslag til varmende retter i mørket.
Les hele sakenHøsten er høysesong for sopp. I denne oppskriften er det brukt både tørket og fersk sopp, sopp fra skogen og butikken. Men du kan fint lage din egen blanding.
Les hele sakenSelv om grillsesongen er godt i gang, er det fint med et alternativ, spesielt om det er mange rundt bordet. Eller om været ikke tillater grilling.
Les hele sakenFerdig krydderblanding i form av karripasta eller currypaste er genialt om du ikke har like stor krydderhylle i ferien som hjemme.
Les hele sakenAlle de gode smakene fra råvarene smelter sammen når de ovnsstekes under lokk som i denne retten.
Les hele sakenMengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.
Les hele sakenSøndag er en perfekt dag for gryteretter som passer seg selv. Men denne versjonen tar ikke mer tid enn den må.
Les hele sakenGryteretter er alltid populært og ikke minst godt. Her finner du gode oppskrifter for enhver anledning.
Les hele sakenKoldtbord er en god løsning for store og små anledninger. De beste oppskriftene finner du her.
Les hele sakenI ferien skal du også slappe av på kjøkkenet. Her får du et knippe oppskrifter som er perfekte når du vil være mest mulig utendørs.
Les hele sakenÅ blande råvarer fra hav og land er slett ikke uvanlig. I tillegg smaker det godt, og enda bedre blir det om du velger riktig drikke til. Prøv denne oppskriften med kylling og krabbe.
Les hele sakenHva er vel bedre en kald kveld enn en rykende varm og krydret gryte, basert på våre beste delikatesser fra havet?
Les hele sakenEn smaksrik lammegryte passer selvsagt utmerket som søndagsmiddag. Som drikkefølge velger vi oss en rødvin med masse matchende frukt.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenLær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser.
Les hele sakenDen 14. februar kan du feire din kjærlighet for mat, vin eller følge ditt. Få servert en nydelig meny kombinert med 7 glass vin fra to topprodusenter fra Piemonte.
Les hele sakenDelicatessen Aker brygge inviterer deg til en uforglemmelig kveld med spansk mat og viner fra egen vingård.
Les hele sakenBli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret, med mye gode bobler på kjøpet.
Les hele sakenBli med når Master of Wine Heidi Iren Hansen Vestvik guider deg igjennom noe av det beste California har å by på.
Les hele sakenEr du en ekte pastaentusiast og ønsker du å lære deg å lage deilige italienske pastaretter fra bunnen av? Da har vi den perfekte matopplevelsen for deg!
Les hele sakenDette kurset er for deg som ønsker å smake forskjeller og likheter på viner i ulike prisklasser, og selvfølgelig ha det gøy!
Les hele sakenFør julens travle tider setter inn, inviteres du til en spennende vinsmaking med Bodegas Baigorri, presentert av den dyktige og erfarne alltid sprudlende sommelieren Henriette Batt.
Les hele sakenHer er det både magnum, dobbelmagnum og sågar femliters vinflasker som er å få tak i på polet. Til og med i basis. Men de aller beste må bestilles, og da begynner det å haste.
Her er oversikten over de 147 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Og da snakker vi ikke om Bordeaux eller Australia, som dominerer poengtoppen denne gangen, men 333 flasker med Raveneau og 84 flasker med Keller.
Det er en kort oppsummering av hva som blir gjort tilgjengelig i spesialpolslippet torsdag 23. november.
For 2023 er et år med mye sol og tidlig modning. Som gjør at også de spontangjærede vinene stort seg har fått nok tid på å bli klare til den tredje torsdagen i november - altså 16. november.
Det er ikke så mange som baker alle disse sju julekakesortene lenger. Men du kan kanskje la deg friste av en eller to?
Les hele sakenDe er skjøre, men svært holdbare, så selv om det er to uker igjen til jul, er det nå du skal bake denne juleklassikeren.
Les hele sakenOslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.
Les hele sakenOm ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted.
Les hele sakenLær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser.
Les hele sakenVi trenger alle en liten timeout i den hektiske og kalde førjulstida, Denne retten er perfekt.
Les hele saken