Sats på enkle, men smaksrike retter i ferien
I ferien skal du også slappe av på kjøkkenet. Her får du et knippe oppskrifter som er perfekte når du vil være mest mulig utendørs.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
I ferien skal du også slappe av på kjøkkenet. Her får du et knippe oppskrifter som er perfekte når du vil være mest mulig utendørs.
Les hele sakenMed så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.
Les hele sakenSøndag er en perfekt dag for gryteretter som passer seg selv. Men denne versjonen tar ikke mer tid enn den må.
Les hele sakenEn varm og god kjøttgryte er ikke å forakte en søndag ettermiddag. Denne er inspirert av den franske klassikeren boeuf bourguignon - storfekjøtt som i Burgund.
Les hele sakenDagens forslag til gryterett er utrolig enkel å tilberede. Har du ikke alt i skapet allerede, kan du fint bytte ut noen av ingrediensene og lage din vri.
Les hele sakenBare navnet bifff i rød karri - eller Red Curry Beef - varmer godt. Navnet gjenspeiler imidlertid fargen i større grad enn kraften. Men alt har med doseringen å gjøre.
Les hele sakenVltmiddag på fredagsmenyen føles som luksus, og er det også siden vi snakker om det beste fra norsk natur. Men frykt ikke. Du er i mål i løpet av en knapp halvtime. .
Les hele sakenHva smaker vel bedre på en kald vinterdag en en rykende varm kjøttsuppe?
Les hele sakenHva er vel på denne tiden av året koseligere enn å møtes innendørs rundt en rykende varm gryte? Her får du mange gode forslag til varmende retter i mørket.
Les hele sakenHøsten er høysesong for sopp. I denne oppskriften er det brukt både tørket og fersk sopp, sopp fra skogen og butikken. Men du kan fint lage din egen blanding.
Les hele sakenSelv om grillsesongen er godt i gang, er det fint med et alternativ, spesielt om det er mange rundt bordet. Eller om været ikke tillater grilling.
Les hele sakenFerdig krydderblanding i form av karripasta eller currypaste er genialt om du ikke har like stor krydderhylle i ferien som hjemme.
Les hele sakenAlle de gode smakene fra råvarene smelter sammen når de ovnsstekes under lokk som i denne retten.
Les hele sakenKoldtbord er en god løsning for store og små anledninger. De beste oppskriftene finner du her.
Les hele sakenÅ blande råvarer fra hav og land er slett ikke uvanlig. I tillegg smaker det godt, og enda bedre blir det om du velger riktig drikke til. Prøv denne oppskriften med kylling og krabbe.
Les hele sakenHva er vel bedre en kald kveld enn en rykende varm og krydret gryte, basert på våre beste delikatesser fra havet?
Les hele sakenEn smaksrik lammegryte passer selvsagt utmerket som søndagsmiddag. Som drikkefølge velger vi oss en rødvin med masse matchende frukt.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele saken 
                Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!
Les hele saken 
                Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.
Les hele saken 
                Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken 
                Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele saken 
                Engelske viner er noe av det aller heteste på vinfronten, og ikke uten grunn. Denne kvelden blir det både lekre bobler og stille viner i glasset med selveste Master of Wine, Sebastian Bredal.
Les hele saken 
                Lær det grunnleggende om rødvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Kurset passer for nybegynnere og krever ingen forkunnskaper. Dette er tredje og siste kurset i vår kursserie «Lær mer om vin».
Les hele saken 
                Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.
Les hele saken 
                Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.
 
                Cantillon er for mange det ypperste av belgisk surøl, som rives ut av hyllene når de først kommer dit.
 
                Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.
 
                Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.
 
                Vi snakker om Jura, Bairrada-baga og opprørske bobler.
Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.
Les hele sakenI basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.
Les hele sakenDet er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.
Les hele sakenTilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?
Les hele sakenDenne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.
Les hele saken