Sats på enkle, men smaksrike retter i ferien
I ferien skal du også slappe av på kjøkkenet. Her får du et knippe oppskrifter som er perfekte når du vil være mest mulig utendørs.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
I ferien skal du også slappe av på kjøkkenet. Her får du et knippe oppskrifter som er perfekte når du vil være mest mulig utendørs.
Les hele sakenMed så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.
Les hele sakenSøndag er en perfekt dag for gryteretter som passer seg selv. Men denne versjonen tar ikke mer tid enn den må.
Les hele sakenEn varm og god kjøttgryte er ikke å forakte en søndag ettermiddag. Denne er inspirert av den franske klassikeren boeuf bourguignon - storfekjøtt som i Burgund.
Les hele sakenDagens forslag til gryterett er utrolig enkel å tilberede. Har du ikke alt i skapet allerede, kan du fint bytte ut noen av ingrediensene og lage din vri.
Les hele sakenBare navnet bifff i rød karri - eller Red Curry Beef - varmer godt. Navnet gjenspeiler imidlertid fargen i større grad enn kraften. Men alt har med doseringen å gjøre.
Les hele sakenVltmiddag på fredagsmenyen føles som luksus, og er det også siden vi snakker om det beste fra norsk natur. Men frykt ikke. Du er i mål i løpet av en knapp halvtime. .
Les hele sakenHva smaker vel bedre på en kald vinterdag en en rykende varm kjøttsuppe?
Les hele sakenHva er vel på denne tiden av året koseligere enn å møtes innendørs rundt en rykende varm gryte? Her får du mange gode forslag til varmende retter i mørket.
Les hele sakenHøsten er høysesong for sopp. I denne oppskriften er det brukt både tørket og fersk sopp, sopp fra skogen og butikken. Men du kan fint lage din egen blanding.
Les hele sakenSelv om grillsesongen er godt i gang, er det fint med et alternativ, spesielt om det er mange rundt bordet. Eller om været ikke tillater grilling.
Les hele sakenFerdig krydderblanding i form av karripasta eller currypaste er genialt om du ikke har like stor krydderhylle i ferien som hjemme.
Les hele sakenAlle de gode smakene fra råvarene smelter sammen når de ovnsstekes under lokk som i denne retten.
Les hele sakenKoldtbord er en god løsning for store og små anledninger. De beste oppskriftene finner du her.
Les hele sakenÅ blande råvarer fra hav og land er slett ikke uvanlig. I tillegg smaker det godt, og enda bedre blir det om du velger riktig drikke til. Prøv denne oppskriften med kylling og krabbe.
Les hele sakenHva er vel bedre en kald kveld enn en rykende varm og krydret gryte, basert på våre beste delikatesser fra havet?
Les hele sakenEn smaksrik lammegryte passer selvsagt utmerket som søndagsmiddag. Som drikkefølge velger vi oss en rødvin med masse matchende frukt.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele saken
Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!
Les hele saken
Lær det grunnleggende om hvitvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Dette kurset passer perfekt for nybegynnere, og krever ingen forkunnskaper.
Les hele saken
Den 14. februar kan du lære mer og smake 6 deilige musserende viner. En perfekt vinsmaking sammen med noen du er glad i!
Les hele saken
Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.
Les hele saken
Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.
Les hele saken
Spania byr på et bredt spekter av viner og nå har du du muligheten til å smake 8 spennende vinstiler.
Les hele saken
Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.
Les hele saken
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele saken
Engelske viner er noe av det aller heteste på vinfronten, og ikke uten grunn. Denne kvelden blir det både lekre bobler og stille viner i glasset med selveste Master of Wine, Sebastian Bredal.
Les hele saken
Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.
Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.
Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.
Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.
Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.
Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.
Les hele sakenHvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.
Les hele sakenGjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.
Les hele saken149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.
Les hele sakenDenne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.
Les hele sakenMortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.
Les hele saken