Rågodt til kjelleren

Ukens vin byr på imponerende kvalitet til prisen. Dessuten er lagringsevnen veldig god.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Matrot Bourgogne Chardonnay 2012 (44837) er ikke bare en "vanlig" burgunder fra laveste kvalitetssjikt.

Kjellerkandidat
Den er nemlig sammensatt av en av Burgunds store navn, Thierry Matrot, som er kjent for sine flotte Meursault'er, Puligny-Montrachet'er og Volnay'er .

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Derfor byr den på mye av det vi forbinder med gode hvitviner fra denne sørlige delen av Burgund , nemlig flott fast syre, godt mineralpreg og nydelig limefrukt. Egenskaper som gjør den velegnet for så vel mat som vinkjelleren.

Røverkjøp
Server den til elegante grillretter med sjøkreps eller piggvar . Eller la vinen få løfte en "hverdagslig" råvare som kylling til nye høyder.

Av samme grunn er den intet mindre enn et røverkjøp. 2002-årgangen som ble lansert for snart to år siden, og som var et like stort røverkjøp, er nemlig fortsatt helt upåvirket av å ha ligget i kjelleren.

Briljant
Nå er 2002 og 2005 som årganger forskjellige. Det de har til felles er at de ga viner med høy kvalitet og stort lagringspotensial. 2002 er generelt sett hakket strammere, mens 2005 er mer fruktig uten det gjør vinen mindre seriøs eller at det er negativt sett fra et lagringssynspunkt.

Syrene samt raffinementet gjør at jeg selv holder en knapp på 2005 for denne vinen. Eikingen virker også mer moderat i 2005, hvilket gjør den renere og mer "briljant". Aller best er likevel at prisen bare er økt ubetydelig på disse to årene.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Matrot Bourgogne Chardonnay 2018

Produsent:
Thierry et Pascale Matrot
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
250,00 kr
Varenummer:
4483701
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen