Reaksjoner etter folkefest

Levanger kulturfestival gjerdet inn de fleste av byens serveringssteder i helgen. Det ble det bråk av.
Redaksjonen
10 Juni 2008 - 09:00

Dermed måtte de som ønsket seg en øl først betale 250 kroner for å komme inn på festivalen, og deretter 60 kroner for en øl.
 
Kulturfestivalen varer ut denne uken. Men noen ny innlukking av utestedene blir det ikke.
 
En av årsakene er mange debattinnlegg på levangeravisa.no. Der raser folk mot ordningen.
 
Sammen med utestedene i sentrumskjernen ble det inngått en avtale om å sperre av et stort område, inkludert de fleste av ute- og serveringsstedene i byen. Med en inngangspris på 250 kroner snudde mange i døren.
 
Elendig
- Det fungerte elendig. Det var veldig mange av våre gjester som ble sinte, og vi hadde mindre folk innom enn vanlig. Vi håpet at det ville skape en sirkulasjon av folk, og at det skulle dryppe litt på alle. Men det var ikke noen storkveld, nei, sier restaurant- og pubdriver Knut Strugstad ved Pøbben.
 
Prøveprosjekt
Koordinator Lars Edvard Hoff i Markedsplassen Levanger, forklarer at det hele var et prøveprosjekt.
 
- Vi hadde totalt 1 000 betalende inne på området. Vi har diskutert å gjøre det slik i lang tid, og ville gjøre et forsøk for å dyrke særpreget. Men det lyktes ikke, sier Hoff som allerede har diskutert saken med de andre involverte.
 
Som før
Førstkommende helg er det ny torgfest i Levanger.
 
- Da vil det ikke bli slik som sist. Vi kommer til å gå tilbake til «gammelmåten», sier Lars Edvard Hoff til verdalingen.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her