RealFood vokser realt

Gourmet-fastfood-kjeden RealFood har store planer om vekst. Hele 25 nye butikker i løpet av de neste tre årene.
Redaksjonen
17 April 2007 - 15:10

I løpet av året ønsker kjeden å åpne mellom fem og åtte nye butikker i Oslo. Og totalt 25 i løpet av de kommende tre årene.

Tidligere har Rune Pal og samarbeidspartneren Øystein Reinsborg gjort alt på egenhånd. De har hatt lokaler til tre nye butikker på hånden, men RealFood-konseptet har kostet både tid og penger. Løsningen var å finne investorer for å ekspandere. Dette er nå i havn.

God ide
- Rune og Øystein har hatt en knallide. Men så er det jo med dem, som med gründere flest, at de kommer til et punkt der det blir vanskelig å utvikle ideen på egenhånd. Dermed har de rett og slett skaffet seg investorer, sier Ola Bye, daglig leder i det nystartede selskapet RealFood AS.

- Vi har etablert et nytt selskap som skal drive konseptet videre. Det blir jo litt større, da. Før var det et selskap som het Maneo AS som drev det. Det var mitt private selskap. Så nå er det et nytt selskap med nye aktører på banen, sammen med meg og Øystein, sier Rune Pal.

Fortere
Hva betyr dette med tanke på at dere egentlig skulle åpne tre nye steder?

- Det betyr at det går veldig, veldig, veldig mye fortere. Og at det blir veldig, veldig, veldig mange flere butikker, sier en åpenbart fornøyd Pal.

Ikke nederlag
Mange gründere prøver å sitte på hele aksjebeholdningen så lenge som mulig. Men de fleste trenger investorer. Så å selge ut deler av selskapet er ikke et nederlag for gründerne.

- Snarere tvert i mot. Jeg synes Rune og Øystein har gjort det bra. De har startet opp, de har fått i gang to butikker som går så det griner, og det er virkelig moro å se hvor bra det går. Så nå har de skaffet seg investorer for å ekspandere, sier Bye.

Hvem er eierne i det nye selskapet?

- Søylen Eiendom AS og Case Holding AS skal ha 25,1 % hver seg. Så går Rune og Øystein inn med sitt, som er 15 prosent hver. Så går jeg inn med ti prosent. Resten av aksjene vil bli brukt til ansatte, forteller Bye

Nytt selskap
Hvordan er veien fremover?
- Det som teknisk skjer er at det blir en selskapsoverdragelse 2. mai. Da har vi etablert selskapet RealFood AS som overtar innmaten og de ansatte i Maneo AS. Det nye selskapet har jo betydlig bedre finansiell ryggrad, ettersom det har blitt skutt inn aksjekapital. Nettopp for å sette i gang investeringer og bygge flere butikker. Så målsettingen vår nå er å etablere 25 og 30 butikker i Oslo i løpet av de neste tre årene, forteller Bye.

Det er ikke snaut...?

- Nei, det er det ikke, men jeg synes heller ikke det er overambisiøst. I løpet av dette året har vi en ambisjon om å åpne mellom fem og åtte butikker. Og det tror jeg skal være fullt mulig, sier han.

Og da snakker du i Oslo?

- Jeg snakker kun Oslo. Vi kommer til å konsentrere oss om Oslo i første omgang. Vi må starte ett sted og vi må konsentrere oss. I og med at vi har et kjøkken som leverer til butikkene er vi avhengige av å få logistikken til å henge sammen. Stor-Oslo er kanskje det ytterste punktet vi går til i første omgang. Sandvika Storsenter, for eksempel.

Utvikling
Hva med utkjøring og enda mer take away?

- Det er et kjempespennende utviklingsområde. Jeg tror at vi starter med butikkene. Jeg er helt sikker på at vi kommer til å kjøre et skikkelig catering-opplegg etter hvert som tiden går, men det som er viktig for oss nå er å bygge merkevarenavnet, utvikle konseptet og bygge butikkene og da har vi per i dag et kjøkken som klarer å håndtere opp til et visst antall butikker. Så er vi nødt til å bygge opp et nytt kjøkken i Oslo, og det tipper jeg vil skje tidlig i 2008. Da kan man drive et cateringkjøkken og et produksjonskjøkken. Det er jo det som er utfordringen. Hvis cateringen begynner å ødelegge for produksjonslinjen til butikkene, står plutselig butikkene uten mat. Da klarer man ikke å leve opp til forventningene, sier Bye.

Vil fokusere
Deli de Luca har jo etablert seg i Bergen, ville det ikke da vært smart å starte opp en butikk der?

- Sett i et konkurranseperspektiv, så ville det kanskje vært smart. Men da begynner vi å spre fokus. Vi fokuserer på Oslo i første omgang. Noe av poenget er jo et kjøkken som er tett opp mot butikken. På sikt kommer også et kjøkken som skal lage cateringmat. Så å etablere seg andre steder der det lages mat på bakrommet tror jeg blir å skyte seg selv i foten, mener Bye.

Fornøyd
Og hva med Rune Pal midt oppe i dette, da?

Han er fornøyd. Med å slippe mesteparten av det som ikke har med mat å gjøre.

- Vi vil bare bli enda mer perfeksjonert innen det vi driver med. Det blir sånn at "nå skal vi lage mat". Vi har drevet med alt annet i tillegg, nå skal vi stå på kjøkkenet og lage mat. Vi skal utvikle nye retter og få ting enda sunnere og enda bedre, sier Pal.

Føles det riktig å jobbe med mat og ikke noe annet?

- Det føles veldig riktig. For å si det sånn, så er man ikke flink til alt. Og er man flink til en ting, så har man noe å bidra med. Det følte vel både jeg og Øystein. Vi er kjempefornøyde, for vi føler at de som kommer inn er flinke på sine ting. Så vi ser bare positivt på dette, sier Pal.

 
 
 
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her