Reddet av sprinkleranlegg

Hotell- og restaurantkjeden De Historiske kunne ha mistet et medlem i helgen. Da ble det nemlig satt fyr på Utne Hotell.

Men heldigvis fungerte sprinkleranlegget på hotellet i Hardanger som det skulle da det ble tent på grytidlig søndag morgen. Brannen ble derfor slukket i løpet av noen minutter.
 
At brannen var påsatt hersker det liten tvil om. Et vindu var nemlig knust og inne i resepsjonen ble det funnet en bensinkanne.
 
Stor skade
Selv om ilden ble slukket raskt, rakk flammene å gjøre stor skade på det 286 år gamle hotellet. Brannen kommer trolig til å koste koste hotellets forsikringsselskap flere hundre tusen kroner, skriver Hardanger Folkeblad.
 
Daglig leder Nils Haustveit legger ikke skjul på at det kunne gått uendelig mye verre med det gamle trehotellet, som ligger ved fergeleiet på Utne, på veien mellom Bergen og Odda.
 
Kunne blitt ille
- Dette kunne gått veldig ille. Selv om vi holder stengt, hender det at det er folk som overnatter her. Gjerningsmennene kunne fort fått liv på samvittigheten, sier Haustveit.
 
Politiet etterforsker saken og sier at hotellet ikke hadde stått i dag uten sprinkleranlegg. 
 
Utsetter åpning
Hotellet må nå utsette den planlagte åpningen 1. mars til resepsjonen er pusset opp og malt.
 
- Jeg ser ikke bort fra at vi kommer til å slite med å få folk til å bo her denne sesongen. Det blir jo ikke så kjekt for oss heller å være her en tid fremover, når slikt kan skje. Vi er mer eller mindre i sjokktilstand, sier Haustveit.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen