Reddet av sprinkleranlegg

Hotell- og restaurantkjeden De Historiske kunne ha mistet et medlem i helgen. Da ble det nemlig satt fyr på Utne Hotell.
Redaksjonen
19 Februar 2008 - 09:00

Men heldigvis fungerte sprinkleranlegget på hotellet i Hardanger som det skulle da det ble tent på grytidlig søndag morgen. Brannen ble derfor slukket i løpet av noen minutter.
 
At brannen var påsatt hersker det liten tvil om. Et vindu var nemlig knust og inne i resepsjonen ble det funnet en bensinkanne.
 
Stor skade
Selv om ilden ble slukket raskt, rakk flammene å gjøre stor skade på det 286 år gamle hotellet. Brannen kommer trolig til å koste koste hotellets forsikringsselskap flere hundre tusen kroner, skriver Hardanger Folkeblad.
 
Daglig leder Nils Haustveit legger ikke skjul på at det kunne gått uendelig mye verre med det gamle trehotellet, som ligger ved fergeleiet på Utne, på veien mellom Bergen og Odda.
 
Kunne blitt ille
- Dette kunne gått veldig ille. Selv om vi holder stengt, hender det at det er folk som overnatter her. Gjerningsmennene kunne fort fått liv på samvittigheten, sier Haustveit.
 
Politiet etterforsker saken og sier at hotellet ikke hadde stått i dag uten sprinkleranlegg. 
 
Utsetter åpning
Hotellet må nå utsette den planlagte åpningen 1. mars til resepsjonen er pusset opp og malt.
 
- Jeg ser ikke bort fra at vi kommer til å slite med å få folk til å bo her denne sesongen. Det blir jo ikke så kjekt for oss heller å være her en tid fremover, når slikt kan skje. Vi er mer eller mindre i sjokktilstand, sier Haustveit.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her