Refsnes til topps

Lørdag 8. september ble østfoldmesterskapet for kokk- og servitørlærlinger arrangert. Refsnes Gods stakk av med seieren.

Konkurransen er et samarbeid mellom Kokkenes Mesterlaug Østfold og Norges Servitørlaug Østfold. Mesterskapet er en tradisjonell konkurranse og er dessuten kvalifisering til Østlandsmesterskapet som arrangeres i Sandefjord i oktober og Norges Cup i Stavanger i januar 2008.
 
Mystery basket
Før konkurransestart fikk lagene vite at oppgaven ville bli en Mystery basket. I tillegg til denne fulgte noen enkle opplysninger. Da oppgaven var utdelt hadde lagene 30 minutter på seg til å lage en meny.
 
Oppgaven skulle løses med de varene som var i kurven og varer som tradisjonelt er på et tørrvarelager. Til dette fikk lagene tre og en halv time til rådighet.
 
Refsnes best
Kokkelærlingene Marte Øien Reinsnes (20) og Eivind Ertesvåg (19) fra Refsnes Gods vant konkurransen blant åtte kokkelag.
 
Servitørlærlingene Cecilie Skjeldstadaune (19) og Ole Fredrik Hansen (19) vant konkurransen blant fire servitørlag.
 
- Det er viktig for restaurantbransjen generelt og Refsnes Gods spesielt å ha dyktige fagfolk på kjøkkenet og i restauranten. Vi er stolte av prestasjonene til våre unge lærlinger, sier salgs- og markedssjef på Refsnes Gods, Gunn Bjerkan til Moss Dagblad.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen