Reglement NM i østersåpning 2010

Søndag 6. juni braker det løs! Norges beste østersåpner skal kåres foran tusenvis av tilskuere under Oslo Race Week.
Redaksjonen
22 Mai 2010 - 03:29

Herbern Marina, Aker Brygge
 
Søndag 6. juni 2010 kl. 14 - 16
Registrering av deltakere fra kl 12.00
 
Champagne- og østersbaren ved Herbern Marina er åpen fra klokken 12-18, og serverer champagne til fantastisk lave priser til heiagjengen på konkurransedagen.
 
 

Reglement for NM i østersåpning 2010

1

Juryen kvalitetssikrer østersene som skal benyttes ved åpningen.

2

Konkurransebordene vil være ca 90 cm høye.

3

Hver deltaker mottar en forseglet eske med østers på scenen. Han/hun skal forsikre seg om at den inneholder 20 østers før start i innledende runder og 30 østers i finalen.

4

Hver deltaker skal åpne 20 østers i innledende runder. De fem beste deltakerne fra innledende runder går videre til en finale der de skal åpne 30 østers.

5

Østersen blir fordelt deltakerne ved loddtrekning og hver deltakers brett vil ha en på forhånd bestemt kode.

6

Østersen må åpnes på underlaget som er gitt og deltakerne må presentere østersene på fat gitt av arrangøren - ingenting annet kan benyttes i presentasjonsøyemed.

7

Deltakerne må presentere sine østers med matsiden opp, og kan enten presentere dem på den flate eller konkave delen av skjellet.

8

Ved åpning av østers må deltakeren kun benytte en kniv, et håndkle og et brett (dette blir utlevert av juryen). Deltakeren kan ikke benytte noen form for støtte, holder eller noe annet hjelpemiddel. Medbrakt kniv må godkjennes av juryen.

9

Deltakere må være over 18 år.

10

Deltakere kan benytte hansker eller annen beskyttelse på hendene.

11

Konferansieren starter hvert heat av konkurransen. Hver deltaker skal starte åpningen av østers på hans kommando.

12

Hver deltaker må indikere at de er ferdige ved å reise hånden. Deltakeren må ikke røre brettet etter at han/hun har tilkjennegitt at han/hun er ferdig - dette fører til diskvalifisering.

13

Hver deltaker kan bli bedt om å bære sitt eget fat til et gitt punkt, og vil være ansvarlig for fatet frem til dette punktet.

14

Juryen vil bedømme østersfatene på bakgrunn av:
• God presentasjon
• Korrekt åpnet - uten feil
• Østersen er komplett løsnet fra skallet
• Skjellmuskelen er intakt - ikke revet, kuttet, skåret eller skadet og uten blod
• Presentabelt fat for servering

15

Poeng blir gitt i hovedsak for hurtigheten av åpningen av østersene (20 stk. i de innledende runder, 30 stk. i finalen). Dommerne gir bonuspoeng for presentasjonen av østersfatet. En bonus på 1 til 30 sekunder kan gis av dommerne i henhold til deres bedømning av fat som presenteres på en pen og ryddig måte. Prøven består i hvordan fatet vil se ut for en gjest ved et hotell eller en restaurant.

16

Følgende straffepoeng kan bli gitt:
- ikke løsnet østers: 4 sek
- østers med skall: 4 sek
- østers med blod: 30 sek
- skadet østers: 4 sek
- veltet østers: 4 sek
- for hver uåpnede/manglende østers: 30 sek
(hvis et østersskjell presenteres tomt, eller kun skjellmuskelen presenteres, regnes østersen som ikke presentert)

17

Vinneren blir kåret ut i fra sammenlagt tid og straffepoeng. Ved uavgjort skal den deltakeren som har de laveste straffepoengene kåres som vinner. Hvis dette også er likt, skal den med høyest bonuspoeng kåres som vinner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her