Regnværsvin

Selv om vi snart skriver juni, kan vi oppleve sure og kalde kvelder. Og hva smaker ikke bedre enn en god og varmende rødvin under slike klimatiske forhold. Ukens vin er veldig smaksrik og varmer godt. Du kan like gjerne kjøpe inn noen flasker, i tilfelle
Redaksjonen
30 Mai 2000 - 23:00

Vinen med det fruktige og lette navnet Morellino di Scansano 1997 (varenr. 33232, kr 135, bestillingsutvalget) er ikke sommerlig og feminin som den kan høres ut som. Nei, her er det snakk om smakskraft slik som bare italienske viner kan uttrykke det. Morellino kommer av morello (en lokal hestetype) som viser til druens farge. Og gir assosiasjoner til om ikke på generell basis så i alle fall ukens vin.

Morellino di Scansano 1997 byr på animalske aromaer som stall og lær kombinert med mørke modne kirsebær, i duften. Smaksanslaget er kraftig med godt bærpreg, fine syrer og lett bitterhet i avslutningen. Deilig til kjøttretter, så vel ovnstekte som pannestekte eller assorterte modne oster. Mange kaller Morellino for billig-brunello men dette er nå en vin som kan leve sitt eget liv. Et morsomt og litt annerledes alternativ for deg som er italiafrelst fra før av.

Kilden til vinen er sangiovesedruer fra den sørvestlige delen av Toscana, nærmere bestemt området Maremma og byen Massa Marittima. Et lite kjent område for nordboere men etter hvert som de vinene fra de sentrale deler av Toscana blir stadig dyrere, kan vi forvente at flere importører vil lete blant Maremmas små produsenter.

Nå er ikke Morisfarms, produsenten bak ukens vin, bitteliten for vinmarken dekker 76 hektar. Men kvalitetsorientert hvilket vinen lar skinne gjennom. Området har lange tradisjoner for vinproduksjon selv om statusen ligger noe etter resten av fylket.

Familien Moris innvandret til denne delen av Italia som mange andre fra Spania for snart tre hundre år siden. Spanjolene tok med seg sine druer som ble blandet med de tradisjonelle toscanske. Og etter hvert oppnådde blandingsvinen høy prestisje.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få
det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med
Telenor Link til byr Apéritif deg det.
 
Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.
 
Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke.
 

Ukens vin på wap
Det er Ukens vin finner du direkte ved å gå til: http://www.aperitif.net/ukensvin.wml eller til Telenor Mobils nye wap-portal www.djuice.com og så deretter til markedsplass.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her