Reis på vintur til Sør-Afrika

Hva med å legge påskeferien til Sør-Afrika, som en skikkelig vintur til Kapprovinsen og områdene rundt Cape Town. Og kanskje inkludere noen ekstra dager for å oppleve andre sider av dette spennende landet, nemlig dyrelivet.
Redaksjonen
10 Desember 1998 - 17:24

Reisebyrået Ask Mr. Nilsson AS i Oslo har gjennom sine samarbeidspartner i Sør-Afrika skreddersydd en spesialtur for vininteresserte, som du inviteres til å være med på. Påsken er valgt som reisetidspunkt fordi det er på den tiden av året at vinhøsten normalt finner sted.
 
Sør-Afrikas vinmarker ligger for en stor del i områdene rundt Cape Town. De mest kjente districts er Stellenbosch og Paarl. Paarl er en malerisk by ca. 50 km nordøst for Cape Town. Her ligger blant andre hovedsetet for KWV, den kooperative organisasjonen, som har så stor betydning for sørafrikansk vinproduksjon og omsetning. Samtlige av disse stedene skal besøkes.
 
Nabodistriktet Stellenbosch er ved siden av å være en stor produsent av vin, også sete for det eneste universitet i landet hvor det undervises i druedyrking og vinproduksjon.
 
Sør-Afrika er en av verdens største vinproduserende land hva kvantum angår. Lik alle vinland av betydning, har Sør-Afrika en vinlov som deler det opp i områder, distrikter og underdistrikter, i Sør-Afrika kalt Regions, Districts og Wards. Denne inndelingen er helt parallell med hva vi for eksempel finner i Tyskland med Anbaugebiete, Bereiche og Grosslagen.
 
Etter at sanksjonene ble opphevet er Sør-Afrika igjen blitt gjenstand for stor interesse fra norske og skandinaviske reiselystne. Mange har benyttet muligheten til å oppleve dette utrolige vakre landet og gjort seg kjent med dets vennlige og gjestfrie befolkning. Nå kombineres altså denne muligheten med en stor vinopplevelse.
 
For de som har mulighet til å bli noen dager ekstra, er det lagt til rette en tilleggspakke der turen går til Sabi Sabi, på grensen til Krügerparken. Det er her det ville Afrika oppleves, vi kan love noen riktig spennende dager. Er du golfinteressert, er også mulighetene gode for å slå noen slag.
 
Her finner du flere opplysninger om vinturen til Sør-Afrika
 
Tekst Jan H. Amudnsen
10.01.99
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her