Reis på vintur til Sør-Afrika

Hva med å legge påskeferien til Sør-Afrika, som en skikkelig vintur til Kapprovinsen og områdene rundt Cape Town. Og kanskje inkludere noen ekstra dager for å oppleve andre sider av dette spennende landet, nemlig dyrelivet.

Reisebyrået Ask Mr. Nilsson AS i Oslo har gjennom sine samarbeidspartner i Sør-Afrika skreddersydd en spesialtur for vininteresserte, som du inviteres til å være med på. Påsken er valgt som reisetidspunkt fordi det er på den tiden av året at vinhøsten normalt finner sted.
 
Sør-Afrikas vinmarker ligger for en stor del i områdene rundt Cape Town. De mest kjente districts er Stellenbosch og Paarl. Paarl er en malerisk by ca. 50 km nordøst for Cape Town. Her ligger blant andre hovedsetet for KWV, den kooperative organisasjonen, som har så stor betydning for sørafrikansk vinproduksjon og omsetning. Samtlige av disse stedene skal besøkes.
 
Nabodistriktet Stellenbosch er ved siden av å være en stor produsent av vin, også sete for det eneste universitet i landet hvor det undervises i druedyrking og vinproduksjon.
 
Sør-Afrika er en av verdens største vinproduserende land hva kvantum angår. Lik alle vinland av betydning, har Sør-Afrika en vinlov som deler det opp i områder, distrikter og underdistrikter, i Sør-Afrika kalt Regions, Districts og Wards. Denne inndelingen er helt parallell med hva vi for eksempel finner i Tyskland med Anbaugebiete, Bereiche og Grosslagen.
 
Etter at sanksjonene ble opphevet er Sør-Afrika igjen blitt gjenstand for stor interesse fra norske og skandinaviske reiselystne. Mange har benyttet muligheten til å oppleve dette utrolige vakre landet og gjort seg kjent med dets vennlige og gjestfrie befolkning. Nå kombineres altså denne muligheten med en stor vinopplevelse.
 
For de som har mulighet til å bli noen dager ekstra, er det lagt til rette en tilleggspakke der turen går til Sabi Sabi, på grensen til Krügerparken. Det er her det ville Afrika oppleves, vi kan love noen riktig spennende dager. Er du golfinteressert, er også mulighetene gode for å slå noen slag.
 
Her finner du flere opplysninger om vinturen til Sør-Afrika
 
Tekst Jan H. Amudnsen
10.01.99
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen