Resultater NM i østersåpning 2010

Det ble en nervepirrende og fartsfylt konkurranse i det landets fremste kokker kjempet om seieren i Norges tøffeste konkurranse.
Redaksjonen
07 Juni 2010 - 15:46

Søndag 6. juni gikk årets NM i østersåpning av stabelen foran tusenvis av tilskuere på Aker Brygge.
 
Det ble en sterk konkurranse med høy fart og skarpe kniver i det deltakerne skulle åpne norske flatøsters på kortest mulig tid og penest mulig.
 
 
Seier til Geilo
Det var den svenske kjøkkensjefen fra Dr Holms Hotell på Geilo, Peter Sandqvist som til slutt gikk av med seieren foran freelanceren Heini Petersen og Xiang Xu fra Restauranthuset Operaen.
 
Maria Petersen  stod for konkurransens store overraskelse i det hun gikk hen og vant prisen for beste presentasjon, mens Xiang Xu hadde beste tid.
 
Vi gratulerer Peter Sandqvist med årets mesterskapstittel!
 
Resultatliste NM i østersåpning, Oslo 6. juni 2010:
 
Finale (30 østers):

Nr

Navn

Arbeidssted

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Peter Sandqvist

Dr Holms Hotel, Geilo

2:26

24

24

2:26

2.

Heini Petersen

Freelance

2:42

28

22

2:48

3.

Xiang Xu

Restauranthuset Operaen

2:28

112

10

4:10

4.

Maria Petersen

Freelance

4:18

58

0

5:16

Innledende runder (20 østers):

Nr

Land

Navn

Tid

Straff
sek

Bonus
sek

Totalt

1.

Heini Petersen

Freelance

2:01

36

16

2:21

2.

Peter Sandqvist

Dr Holms Hotel, Geilo

1:54

48

15

2:27

3.

Xiang Xu

Restauranthuset Operaen

1:48

64

5

2:47

4.

Maria Petersen

Freelance

2:48

20

17

2:51

5.

Gorm Nørum

Café Skansen

2:30

48

12

3:06

6.

Kristian B Rønnestad

Restaurant Oscarsgate

2:42

40

5

3:17

7.

André Schneider

Grace

2:20

68

0

3:28

8.

Øyvind Novak

Grefsenkollen Restaurant

3:25

52

12

4:05

9.

Stine Høgset

Brasserie France

2:46

80

0

4:06

10.

Anders Erlandsson

Cru Vin & Kjøkken

3:29

60

6

4:23

11.

Harald Berger

Kulinarisk Akademi

2:34

120

0

4:34

12.

Prashi Kapoor

Restauranthuset Operaen

3:17

88

0

4:45

13.

Kristian Lien

Radisson Blu Royal Hotel, Stavanger

2:57

132

0

5:09

14.

Alexander Bremer

Solsiden, Mats og Martin

2:26

172

0

5:18

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her