Rimelig smaksbombe

Smaksbomber til under 80 kroner er det faktisk langt mellom. Her en vin som tilfredsstiller kvalitetskravet og som samtidig passer fortreffelig sammen med så vel hverdagsretter som festmat.

Télero Salento Rosso 1998 (varenr. 11433, basisutvalg) er en smaksbombe i forhold til prisen på kroner 79,90. Tiltalende duft av kirsebær og mørke bær. Smaken er saftig med fin balanse mellom fruktsødme og -syrer. Ettersmaken er god med lett bitterhet. En utmerket matvin i det rimelige hjørnet som alle har råd til å unne seg også midt i uka. For Télero er så upretensiøs at den glir ned med så vel hverdagslig pasta og kylling som til kalv eller velkrydrete kjøtt-, fisk- og vegetarretter, gjerne med chili.

Som du kanskje har skjønt er ukens vin en italiener, og endatil fra Sør-Italia og Puglia som er navnet på den berømte helen i den italienske støvel. Produsent er Càntele som holder til på Salento-halvøya, altså den virkelige helen. Her dominerer druen negroamaro som sammen med malvasia nera danner basis for områdets aller beste viner med betegnelsen, DOC (denominazione origine controllata), Salice Salentino. Télero er imidlertid "bare" en IGT (indicazione geografica tipica) fordi blandingen også inkluderer noe sangiovese og montepulciano. Men så koster den også mange tiere mindre enn sine mer raffinerte brødre.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Telenor Link til byr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.
 

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen