Rocka indianere på befaring

Kjeden Hard Rock Cafe ble nylig kjøpt av indianerstammen Seminole i Florida. Prislappen var 5,9 milliarder kroner. I går besøkte indianerne Oslo.

Representanter fra indianerstammen Seminole Tribe of Florida var i Oslo i forbindelse med stammens nylige oppkjøp av Hard Rock Cafe-kjeden fra britiske The Rank Group Plc.
 
- Oppkjøpet av Hard Rock Cafe var en mulighet vi ikke kunne gå glipp av, sier Max Osceola jr, som er stammerådsleder.
 
Egenkapital og lån
Stammen finansierer kjøpet gjennom en kombinasjon av egenkapital opptjent gjennom ulike forretninger samt lån gjennom et nyopprettet selskap. Seminolene har i lengre tid vært kjent for nyskapende og vellykkede forretninger innen spillindustri, turisme, tobakk samt kveg- og sitrusproduksjon.
 
Globalt
Hard Rock Cafe er siden etableringen i 1971 blitt en global institusjon bestående av 124 restauranter og 8 hoteller. Kjeden er også kjent for å ha verdens største samling av musikkrelaterte effekter som blant annet instrumenter, klær, sangtekster og foto.
 
Totalt eier kjeden i overkant av 60.000 slike effekter og kan derfor regnes som et globalt rocke-museum.
 
Mye spill
Seminole-stammen har sitt hovedkvarter i Hollywood, Florida. Mer enn 90 prosent av stammens inntekter genereres fra spillindustrien. Oppkjøpet av Hard Rock International er en del av Stammestyrets strategi om å spre eierinteressene.
 
Siden etableringen av Hard Rock Cafe i London i 1971 har kjeden vokst til å bli et globalt fenomen. Totalt er det 124 Hard Rock Cafe restauranter i 46 land i tillegg til seks Hard Rock Hotels og to Seminole Hard Rock Hotels and Casinos.
 
Mange effekter
Kjeden eier i overkant av 60.000 ulike effekter fra artister gjennom de siste 50 årene.
 
Årsaken til at indianerne tok turen til Oslo aller først er at det er denne restauranten som går best i Europa.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen