Rødvin fra høytliggende områder øker levealderen

Engelsk forsker hevder å kunne påvise at vin produsert på høytliggende områder gjør at du lever lenger. Forklaringen kan være at druene fra disse vinmarkene utsettes for mer UV-stråling.
Redaksjonen
01 Februar 2003 - 01:00

Det er professor Roger Corder, sjef i Department of Experimental Therapeutics på the William Harvey Research Institue som har studert vinområder hvor både et prosentvis stort antall av innbyggerne er over 100 år og vinmarkene ligger høyt over havet.
 
Magasinet Nature publiserte i desember 2001 en artikkel av Professor Roger Corder, hvor han viser til en sammenheng mellom rødvin og lang levetid ved at daglig konsum av rødvin reduserer faren for hjertesykdommer. Han sier at forskjellige viner varierer i deres evne til å redusere faren for fortetning av arteriene, hvor kun rødvin viste seg å være effektivt i motsetning til rosé- og hvitvin. Han hevdet også at enkelte rødviner var atskillig mer virkningsfulle.
 
Corder fant disse mest effektive rødvinene i de høytliggende vinområdene Mendoza i Argentina og Nouro på Sardinia. Han mener altså å kunne påvise at rødvin fra høytliggende vinmarker er meget effektive for å redusere faren for hjertesykdommer. Det er allerede kjent at UV-lys stimulerer polyphenolsyntesen i druene. Ergo ligger antakeligvis den mest sannsynlige forklaringen i at vinmarker som ligger høyt over havet er eksponert for mer intenst UV-lys.
 
I Norge kan du blant annet finne viner fra Nicolás Catena Winery som har vinmarker i Mendoza, 940 meter over havet.
 
Kilde: http://www.jancisrobinson.com/jr876.htm
 
CatenaAlta Malbec - vnr 46105.
Catena Alta Cab Sauv - vnr 46106.
Argento Malbec - vnr 46101.
Argento Chardonnay - vnr 46102.
 
Importør er Vinarius.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her