Rødvin fra høytliggende områder øker levealderen

Engelsk forsker hevder å kunne påvise at vin produsert på høytliggende områder gjør at du lever lenger. Forklaringen kan være at druene fra disse vinmarkene utsettes for mer UV-stråling.

Det er professor Roger Corder, sjef i Department of Experimental Therapeutics på the William Harvey Research Institue som har studert vinområder hvor både et prosentvis stort antall av innbyggerne er over 100 år og vinmarkene ligger høyt over havet.
 
Magasinet Nature publiserte i desember 2001 en artikkel av Professor Roger Corder, hvor han viser til en sammenheng mellom rødvin og lang levetid ved at daglig konsum av rødvin reduserer faren for hjertesykdommer. Han sier at forskjellige viner varierer i deres evne til å redusere faren for fortetning av arteriene, hvor kun rødvin viste seg å være effektivt i motsetning til rosé- og hvitvin. Han hevdet også at enkelte rødviner var atskillig mer virkningsfulle.
 
Corder fant disse mest effektive rødvinene i de høytliggende vinområdene Mendoza i Argentina og Nouro på Sardinia. Han mener altså å kunne påvise at rødvin fra høytliggende vinmarker er meget effektive for å redusere faren for hjertesykdommer. Det er allerede kjent at UV-lys stimulerer polyphenolsyntesen i druene. Ergo ligger antakeligvis den mest sannsynlige forklaringen i at vinmarker som ligger høyt over havet er eksponert for mer intenst UV-lys.
 
I Norge kan du blant annet finne viner fra Nicolás Catena Winery som har vinmarker i Mendoza, 940 meter over havet.
 
Kilde: http://www.jancisrobinson.com/jr876.htm
 
CatenaAlta Malbec - vnr 46105.
Catena Alta Cab Sauv - vnr 46106.
Argento Malbec - vnr 46101.
Argento Chardonnay - vnr 46102.
 
Importør er Vinarius.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen