Røverkjøp fra sør

Ukens røde er et solid røverkjøp fra lengst sør i Italia laget av en lokal drue som etter flere års studier er idømt farskapet til californiernes egen zinfandel. Den passer dessuten til så vel mandagsgryta som fredagsbiffen. 290999.

Den søritalienske druen primitivo er nemlig omsider anerkjent som det kjødelige opphav til den californiske "nasjonaldrue" zinfandel. Og det til de grader at italienerne nå trolig kan benytte navnene zinfandel og primitivo om hverandre. Men det setter nok de mektige amerikanske myndigheter effektive stoppere for med sine lange armer inn i de dypeste irrganger for internasjonal handel.
 

I dette landskapet skapes Terrale Primitivo
 
Men ukens vin, Terrale Primitivo 1998, er like god med det opprinnelige navnet på druen, og et særdeles godt vinkjøp. For fattige kroner 76,10 får du mye smak for pengene: Fin krydret saftighet, rund og myk med behagelige syrer og middels fylde, og en god avslutning.
 
Et utmerket og rimelig følge til høstlige kjøttgryter eller bare en enkel biff, gjerne med litt spicy saus til, eller hvorfor ikke kalle sammen til en italiensk aften. Den er så billig at du kan be mange venner. Eller, du behøver slett ikke noen annen unnskyldning enn at rødvin er godt til maten, for å nyte den selv på en mandag. Varenummeret på polet er 13696 og den er å få i de fleste utsalg.
 
Tekst Aase E. Jacobsen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen