Satser på husmannskost

Calle Fegth og Credo i Trondheim starter med fransk husmannskost på hverdager.
Redaksjonen
13 Februar 2009 - 14:59

Bistromat har blitt en liten trend blant mange av Europas kjendiskokker. De siste årene har mange hoppet av Michelin-restaurantene og satset på egne, små matsteder med uhøytidelig inventar og mat fra kasseroller på bordet.
 
Nå starter Credo i Trondheim med det samme konseptet. I 2. etasje blir det fransk mat mellom klokken 16 og 22 alle hverdager.
 
I gryte
- Ideen har vi hentet fra Luns i København, og konseptet er mat som serveres i gryter eller kasseroller. Du får til og med kjelen satt på bordet. Utgangspunktet for hovedrettene vil være kjøtt som er kokt lenge, fra skank, bryst eller nakke, sier Credo-gründerne Tor Schjølberg og Calle Fegth til adressa.no.
 
Hele dyr
De to sier til avisen at dette er en slags nedsnobbing i forhold til det som serveres i 1. etasje, der kjøkkensjef Trond Aam fortsatt har store ambisjoner.
 
Men Aam har også ansvaret for den nye menyen i 2. etasje.
 
- Vi har alltid tatt inn hele slaktedyr på Credo, dermed har vi alle muligheter når vi nå skal lage bistromat. Alt som går i en gryte er aktuelt. Kall det gjerne fransk husmannskost. Det viktigste for meg er at det skal være svært gode smaker, sier Aam.
 
Utvider
Credo-baren har i mange år servert en rimelig dagens middag fra klokken 16 til 18. Nå utvider man altså spisetiden med fire timer, og innfører en meny der gjestene kan sette sammen en treretter til 275 kroner. I tillegg har bistroen eget vinkart med ti gode viner til en rimelig penge.
 
Først ute
- Prestisjen ligger i dagens kjøttgryte. Det er ingen som serverer bistromat på denne måten her i byen, kanskje ikke i Norge heller. Vi er nok først ute, ja. Men dette er en trend som nå kommer for fullt, sier Calle Fegth.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her