Satser på husmannskost

Calle Fegth og Credo i Trondheim starter med fransk husmannskost på hverdager.

Bistromat har blitt en liten trend blant mange av Europas kjendiskokker. De siste årene har mange hoppet av Michelin-restaurantene og satset på egne, små matsteder med uhøytidelig inventar og mat fra kasseroller på bordet.
 
Nå starter Credo i Trondheim med det samme konseptet. I 2. etasje blir det fransk mat mellom klokken 16 og 22 alle hverdager.
 
I gryte
- Ideen har vi hentet fra Luns i København, og konseptet er mat som serveres i gryter eller kasseroller. Du får til og med kjelen satt på bordet. Utgangspunktet for hovedrettene vil være kjøtt som er kokt lenge, fra skank, bryst eller nakke, sier Credo-gründerne Tor Schjølberg og Calle Fegth til adressa.no.
 
Hele dyr
De to sier til avisen at dette er en slags nedsnobbing i forhold til det som serveres i 1. etasje, der kjøkkensjef Trond Aam fortsatt har store ambisjoner.
 
Men Aam har også ansvaret for den nye menyen i 2. etasje.
 
- Vi har alltid tatt inn hele slaktedyr på Credo, dermed har vi alle muligheter når vi nå skal lage bistromat. Alt som går i en gryte er aktuelt. Kall det gjerne fransk husmannskost. Det viktigste for meg er at det skal være svært gode smaker, sier Aam.
 
Utvider
Credo-baren har i mange år servert en rimelig dagens middag fra klokken 16 til 18. Nå utvider man altså spisetiden med fire timer, og innfører en meny der gjestene kan sette sammen en treretter til 275 kroner. I tillegg har bistroen eget vinkart med ti gode viner til en rimelig penge.
 
Først ute
- Prestisjen ligger i dagens kjøttgryte. Det er ingen som serverer bistromat på denne måten her i byen, kanskje ikke i Norge heller. Vi er nok først ute, ja. Men dette er en trend som nå kommer for fullt, sier Calle Fegth.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen