SBG kjøper finsk markedsleder

Det ledende selskapet innen import av vin og brennevin i Finland - Oy Wennerco blir en del av den sterke norsksvenske importgrupperingen innen vin, brennevin og øl - Scandinavian Beverage Group SBG). Wennerco gir SBG en meget sterk posisjon i det finske markedet og samtidig blir SBG Gruppen nå den ledende aktøren i Norden.

Med oppkjøpet av Wennerco når SBG sin målsetting om å bli den ledende aktøren i det nordiske markedet for import av merkevarer innen vin, brennevin og øl, og er nå den privateide gruppering av selskaper som samlet sett har sterkest posisjon i Finland, Sverige og Norge.
 
- Finland er et spennende marked med stort potensial hvor vi frem til i dag ikke har vært representert. Videre er det strategisk meget viktig for oss å få en sterk posisjon med ledende importselskaper i hele Norden. Med Wennerco er vi nå på plass med en god posisjon i hele Norden som for oss er vesentlig både industrielt og finansielt, sier konsernsjef i SBG, Thomas Føyen og fortsetter.
 
- Wennerco er et selskap med en særdeles solid posisjon på grunn av riktig fokus over tid, produktportefølje, kompetanse og ressurser. Og kan vise til særdeles gode resultater og vekst over et langt tidsrom. Det har en betydelig markedsandel og har som oss i Norge vært det som har ledet an utviklingen i Finland. Med oppkjøpet av Wennerco har vi en unik nordisk posisjon som er grunnlegende for vår videre vekststrategi, sier konsernsjef i SBG, Thomas Føyen
 
Administrerende direktør og grunnleggeren av Wennerco, Lars Lindblom ser på avtalen som strategisk viktig for selskapets fremtid. - Vi har blitt helt trygge på at SBG er den absolutt riktige partner for oss, og den beste veien videre for Wennerco. Vi ser frem til et spennende samarbeide innenfor SBG hvor vi i tillegg til å videreutvikle Wennerco skal bygge synergier på tvers av landegrensene i hele Norden slik at vi kan ta ytterligere markedsandeler i Finland, sier han.
 
Inkludert Wennerco vil SBG ha en samlet omsetning eks. alkoholavgifter på 2.5 MRD NOK i 2002 av veksten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen