Selger vin i blekkboks

Det prisbelønnede vinhuset Gowrie Mountain Estate i Queensland i Australia har startet eksport av vin på blekkboks eller tilsvarende boks som du i dag drikker øl og brus av. Eieren, Ron Newbury, sa han fikk ideen for et par år siden da sønnen hans ringte fra Japan og fortalte at der i gården drakk de alt mulig fra slike bokser, bortsett fra vin.

Etter å ha vist frem produktet på London Wine Show tidligere i år selges nå bokser med 250 ml Gowrie Mountain Estate's shiraz cabernet, chardonnay og en søt vin både i Storbritannia og i USA. Newbury arbeider nå med eksport til Japan der vinen skal selges i tradisjonelle brusautomater.
 
- Det er skiftende tider og vil gjerne ligge i forkant hvilket vi føler at vi nå gjør sier han og fortsetter:
 
- Vi ser mange fordeler ved å selge vin på slike bokser. Det er ingen fare for korket vin, det skjer ingen oksidasjon og folk får et mer forbrukervennelig volum å forholde seg til. Det er ikke alle som ønsker å drikke 750ml når de er ute på restaurant.
 
Målgruppen for vinen er folk mellom 18 til 35 og den skal hovedsakelig selges på eksportmarkedene. Etiketten er spesielt designet for dette segmentet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen