Sender ny pils opp fra kjelleren

Ny, norsk ølprodusent tilbyr Kjellerpils til restauranter og utesteder.

–Vi ser en internasjonal trend hvor mikrobryggerier får innpass i markedet. Samtidig vokser folks bevissthet omkring ulike øltyper og ølkvalitet, og vi er stolte over å starte et nytt kapittel i Sundbytunets historie, sier Kjersti Sundby, gründer og eier av Sundbytunet på Jessheim.

LES OGSÅ: Satser millioner på kultursenter

Første brygg har fått navnet «Kjellerpils». Det kommer på flasker og på fat, og produsenten satser på levering til restauranter og utesteder i Oslo.

– Kjellerpilsen er min tolkning av en tysk «kellerbier», en ufiltrert, myk pils med litt mer humle enn en standard norsk pils. Vi har også klar en Red Ale med inspirasjon fra USA og Irland. Jeg ønsker at det er mye mer å hente i ølverdenen enn masseprodusert pils, sier sjefsbrygger Frank Werme til Handelsbladet FK.

Med dagens kapasitet kan Sundbytunet produsere 50 000 flasker i året. Men eierne har 300 mål tomt å ta av, og vurderer et større anlegg etter hvert.

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen