Serverer Munchs egen sommermeny

Serverer Munchs egen sommermeny

Sesongens råvarer og kontinental inspirasjon: På Refsnes gods er Edvards Munchs favorittretter satt på menyen.

I 2012 markeres 150-årsjubileet for Edvard Munchs fødsel, og på Jeløya i Østfold markere på Refsnes gods jubileet på sin måte.

Hotelldirektør Gunn Salbuvik har blåst støv av kunstnerens hundre år gamle dagboknotater, og nå serverer restauranten nye sommermenyer med utspring i disse, skriver Nationen. Kunstneren bodde i en periode på Jeløya.

– Flere sider av notatene hans inneholder beskrivelser av tre retters menyer. De er tilpasset sesongen, og som viser at Munch hadde et bevisst forhold til mat. Det er også verdt å merke seg at matvanene hans bar preg av flere opphold på kontinentet, sier Salbuvik.

Hun forteller at en av rettene, fersk aspargessalat med vaktelegg, ble servert med bacon og sennep. Retten ble servert med en tysk eller en fransk Riesling. Alt bortsett fra sennepen var det mulig å finne både på Jeløya og de andre stedene Munch bodde. Mye dyrket han selv, særlig på Ekely.

Blant de andre rettene er kalv og hummer «Munch» med nykål, gulrot og estragon, servert med en Valpolicella Classico. Blant dessertene finnes vaniljepudding med jordbær og rabarbra, skriver avisa.

Forsiden akkurat nå

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen