Serverte den beste drinken i Linie Awards

Halvor Digernes vant bartenderkonkurransen, mens det ble svensk seier i kokkekonkurransen.
09 Juni 2011 - 17:13

Halvor Digernes vant den aller første bartenderkonkurransen i Linie Award, som ble arrangert på Tjuvholmen Sjømagasin tirsdag. Det skriver arrangøren Arcus i en pressemelding.

Med drinken Dandy Lion slo bartenderen fra Fuglen i Oslo motstanderne fra Sverige, Finland og Danmark i kampen om å lage den beste drinken fra fem ingredienser, deriblant en nordisk råvare og akevitt.

Nå venter arbeidsuke i New York på Digernes. I tillegg vanket det 15 000 kroner og ros på vinneren.

- Meget elegant jobbet, var juryleder Roar Hildonens dom.

Den svenske kokken til topps
I kokkekonkurransen ble det svensk seier. Patrick Hassel jobber ved Thornströms Kök i Gøteborg, og restauranten ble tidligere i år tildelt en Michelin-stjerne. I Line Award-finalen overbeviste Hassel dommerne med sin lakserett.

- Patrick var den som lagde mat med nok smak, krydder og fett til å matche akevitten. Han våget å gå hele veien, og var den tøffeste kokken, sier Skeie. - Dette har vært en kjempeutfordring og en veldig god erfaring for meg, sier Hassel.

Som premie får Patrick Hassel et to ukers opphold i Stockholm hos Bocuse d'Or-vinner Mathias Dahlgren, som har to stjerner i Michelin-guiden for restauranten sin i Stockholm Grand Hotel.

Norges representant, Rune Ørsjødal fra Rica Nidelven, endte uplassert i finalen ettersom det bare ble utropt en vinner.

Under Linie Award-finalen ble det dessuten delt ut en hederspris i til mat- og landbruksminister Lars Peder Brekk for innsatsen for norsk mat og drikke.

Linie Award arrangeres av Arcus AS i samarbeid med Kulinarisk Akademi og er en årlig konkurranse for unge fremadstormende kokker og bartendere fra hele Norden.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her