Servitør-sølv og kokke-bronse i nordisk

Servitør-sølv og kokke-bronse i nordisk

Det ble sølv til servitørlærlingene og bronse til Norge under Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger.

Det norske servitørlaget, med lærlinger fra Brasserie France i Oslo, vant sølv og kokkelærlingene, fra Spiseriet i Stavanger, vant bronse. Danmark vant gull i begge kategorier.

– Det er kjempebra med sølv, og resultatet var fortjent. Nivået var veldig høyt, og danskene fortjente å vinne. De presterte veldig bra, sier servitørlærlingene Frida Willard Bjørkvold og Mathias Toresen.

– Servicen vår var jevnt over bra, og de tekniske tingene som flambering, transjering og dekantering satt. Vi gjorde det vi skulle uten feil og med en god presentasjon, og det er vi fornøyd med, sier Toresen.

Hektiske dager

Før en vinner kunne kåres måtte lærlingene gjennom en rekke konkurranseelementer i løpet av to dager.

Servitørene skulle dekke bord, mikse drinker, identifisere vin i blindtesting, transjere and, sette rett vin til maten som kokkene tilberedte, samt servere en fem-retters middag, hvor den siste retten var en dessert som skulle flamberes, en crêpe suzette.

Kokkene måtte lage to middager. En to-retters meny på fredagen, og en fire-retters meny på lørdagen, hvor ingrediensene ble presentert i en «mystery basket».

– Vi er godt fornøyd med medaljeplass, sier kokkelærling Arja Pedersen om bronsemedaljen i kokkeklassen.

– Det gikk best på lørdag både med hygiene og service, særlig etter andre rett. Men i starten var det litt hektisk, sier kokkekollega Kim Iamram.

 NHO Reiseliv var arrangør av konkurransen som fant sted i Trondheim 17. og 18. april.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen