Shiraz som gir gåsehud

Ukens vinprodusent viser at det er håp for australsk vinindustri som ellers blir mer og mer uniformert.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Hope Estate i Hunter Valley er noe så sjelden som en uavhengig og etter australske mål liten produsent.

Ikke så rart at de gjør et poeng av at vingården er 100 prosent familieeid og at alle druene kommer fra egne vinmarker. Det er nemlig det absolutte unntak i Australia som domineres av noen få giganter.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Reiser langt
I europeisk målestokk er Hope stor, med 90 hektar vinmarker, hvorav 55 er i Hunter Valley. Og til tross for at denne dalen er kontinentets eldste vinregion, er det bare ti år siden Michael Hope etablerte seg som vinbonde.

Maksimal kvalitet er Hopes uttalte mål, og derfor reiser han langt for å få tak i godsakene. Han dro helt til andre siden , til Donnybrook, nordøst for Margaret River, for å finne en vinmark som kunne gi druer til en Ripper.

En skikkelig ripper
Det er nemlig navnet på shirazen som faktisk gir litt gåsehud - så god er den. Selv om den gir like mye europeiske som australske assosiasjoner, er den laget slik det bare går an i den nye (og etter manges mening lovløse) verden.

Druene presses lokalt og kjøres med tankbil tvers over kontinentet til Hunter hvor resten av vinifikasjonen finner sted.

Sjelden drue
Men det skulle jo bare mangle at Hope ikke lager vin av lokal shiraz , gitt at det var her druen ble introdusert for australsk jord i 1832.

Også den en krysning rent stilmessig mellom Australia og Europa med bruk av både tank, åpne kar og fat til gjæringen, og både fransk og amerikansk eik til modningen.

Hope lager, som en av få, også en hvitvin av verdelho-druen som i dag er veldig sjelden. Og en arv etter tiden hvor mesteparten av druene som ble dyrket endte opp i hetviner.

Hope har til sammen 55 hektar med denne druen som på grunn av sin flotte rike frukt og fravær av eik også er blitt populær blant australiere.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Hope Shiraz 2005

Produsent:
Hope Estate
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Australia
Område:
Hunter Valley
Pris:
134,90 kr
Varenummer:
2012501
84 Poeng
Les smaksnotatene »

The Ripper Shiraz 2005

Produsent:
Hope Est.
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Australia
Område:
Western Australia
Pris:
126,90 kr
Varenummer:
4844901
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Hope Verdelho 2005

Produsent:
Hope Est.
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Australia
Område:
New South Wales
Pris:
99,90 kr
Varenummer:
48607
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen