Sideways - den første seriøse film om vin

Nå har du som abonnerer på Apéritifs nyhetsbrev mulighet til å være med oss på førpremiere for denne filmen som har fått amerikanerne til å strømme til kinoene. Filmen, som er dedikert temaet vin og spesielt Pinot Noir, har også sørget for at salget av Pi
Redaksjonen
31 Januar 2005 - 11:00

Trailer for Sideways

FIXME: not implemented embed type for object type : <embed TARGET="myself">

Premieredato i Norge er 11. februar, men du som leser dette, og som med andre ord abonnerer på vårt nyhetsbrev, får mulighet til å se filmen dagen før - klokken 17 - helt gratis. Fra klokken 16 får du også servert et glass vin. Obs! Førpremieren finner sted i Oslo sentrum.

Filmen vant umiddelbart etter visning i USA to av de prestisjetunge Golden Globe-prisene. I tillegg er den som nevnt nominert til hele fem Oscar.

Klikk på denne lenken, legg inn ditt navn og din e-postadresse innen 6. februar og du er med i trekningen av 20 inngangsbilletter á to personer.

De heldige vinnerne får tilsendt elektronisk invitasjon for to personer, merket med navn.

Lykke til!

Om filmen:
Komedien SIDEWAYS har vunnet to Golden Globe-priser. En for beste komedie og en for beste manus.
I fjor stakk "Lost In Translation" av med de to samme prisene. Det er andre gang regissør Alexander Payne og Jim Taylor vinner Golden Globe for beste manus, forrige gang var det med "About Schmidt".

Disse prisene føyer seg inn i den lange rekken av utmerkelser som filmen har mottatt etter at den åpnet i USA. Fra London Critics' Circle er den nominert til "Film of the year".

SIDEWAYS starter med at Miles (Paul Giamatti), en nedslått nyskilt mann med sterke forfatterambisjoner, bestemmer seg for å spandere en tur gjennom vingårdene i Santa Ynez-dalen på sin gamle kompis fra college, den avdankede skuespilleren Jack (Thomas Haden Church) som skal gifte seg om en uke. De to kunne vanskelige vært mer forskjellige. Jack er en sexfiksert sjarmør, Miles en stakker som bekymrer seg for det meste. Jack betrakter turen som sin "siste smak av frihet", Miles er bare på jakt etter perfeksjon på flaske. Jack klarer seg utmerket med billig merlot, mens Miles tørster etter den flyktige, perfekte pinot. Det eneste de ser ut til å ha felles er den samme berusende blandingen av ambisjoner som har falt i grus og ungdom som svinner hen.

Her finner du trailer for Sideways i bredbåndformat

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her