Sideways - den første seriøse film om vin

Nå har du som abonnerer på Apéritifs nyhetsbrev mulighet til å være med oss på førpremiere for denne filmen som har fått amerikanerne til å strømme til kinoene. Filmen, som er dedikert temaet vin og spesielt Pinot Noir, har også sørget for at salget av Pi
Redaksjonen
31 Januar 2005 - 11:00

Trailer for Sideways

FIXME: not implemented embed type for object type : <embed TARGET="myself">

Premieredato i Norge er 11. februar, men du som leser dette, og som med andre ord abonnerer på vårt nyhetsbrev, får mulighet til å se filmen dagen før - klokken 17 - helt gratis. Fra klokken 16 får du også servert et glass vin. Obs! Førpremieren finner sted i Oslo sentrum.

Filmen vant umiddelbart etter visning i USA to av de prestisjetunge Golden Globe-prisene. I tillegg er den som nevnt nominert til hele fem Oscar.

Klikk på denne lenken, legg inn ditt navn og din e-postadresse innen 6. februar og du er med i trekningen av 20 inngangsbilletter á to personer.

De heldige vinnerne får tilsendt elektronisk invitasjon for to personer, merket med navn.

Lykke til!

Om filmen:
Komedien SIDEWAYS har vunnet to Golden Globe-priser. En for beste komedie og en for beste manus.
I fjor stakk "Lost In Translation" av med de to samme prisene. Det er andre gang regissør Alexander Payne og Jim Taylor vinner Golden Globe for beste manus, forrige gang var det med "About Schmidt".

Disse prisene føyer seg inn i den lange rekken av utmerkelser som filmen har mottatt etter at den åpnet i USA. Fra London Critics' Circle er den nominert til "Film of the year".

SIDEWAYS starter med at Miles (Paul Giamatti), en nedslått nyskilt mann med sterke forfatterambisjoner, bestemmer seg for å spandere en tur gjennom vingårdene i Santa Ynez-dalen på sin gamle kompis fra college, den avdankede skuespilleren Jack (Thomas Haden Church) som skal gifte seg om en uke. De to kunne vanskelige vært mer forskjellige. Jack er en sexfiksert sjarmør, Miles en stakker som bekymrer seg for det meste. Jack betrakter turen som sin "siste smak av frihet", Miles er bare på jakt etter perfeksjon på flaske. Jack klarer seg utmerket med billig merlot, mens Miles tørster etter den flyktige, perfekte pinot. Det eneste de ser ut til å ha felles er den samme berusende blandingen av ambisjoner som har falt i grus og ungdom som svinner hen.

Her finner du trailer for Sideways i bredbåndformat

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her