Sideways - den første seriøse film om vin

Nå har du som abonnerer på Apéritifs nyhetsbrev mulighet til å være med oss på førpremiere for denne filmen som har fått amerikanerne til å strømme til kinoene. Filmen, som er dedikert temaet vin og spesielt Pinot Noir, har også sørget for at salget av Pi
Redaksjonen
31 Januar 2005 - 12:00

Trailer for Sideways

FIXME: not implemented embed type for object type : <embed TARGET="myself">

Premieredato i Norge er 11. februar, men du som leser dette, og som med andre ord abonnerer på vårt nyhetsbrev, får mulighet til å se filmen dagen før - klokken 17 - helt gratis. Fra klokken 16 får du også servert et glass vin. Obs! Førpremieren finner sted i Oslo sentrum.

Filmen vant umiddelbart etter visning i USA to av de prestisjetunge Golden Globe-prisene. I tillegg er den som nevnt nominert til hele fem Oscar.

Klikk på denne lenken, legg inn ditt navn og din e-postadresse innen 6. februar og du er med i trekningen av 20 inngangsbilletter á to personer.

De heldige vinnerne får tilsendt elektronisk invitasjon for to personer, merket med navn.

Lykke til!

Om filmen:
Komedien SIDEWAYS har vunnet to Golden Globe-priser. En for beste komedie og en for beste manus.
I fjor stakk "Lost In Translation" av med de to samme prisene. Det er andre gang regissør Alexander Payne og Jim Taylor vinner Golden Globe for beste manus, forrige gang var det med "About Schmidt".

Disse prisene føyer seg inn i den lange rekken av utmerkelser som filmen har mottatt etter at den åpnet i USA. Fra London Critics' Circle er den nominert til "Film of the year".

SIDEWAYS starter med at Miles (Paul Giamatti), en nedslått nyskilt mann med sterke forfatterambisjoner, bestemmer seg for å spandere en tur gjennom vingårdene i Santa Ynez-dalen på sin gamle kompis fra college, den avdankede skuespilleren Jack (Thomas Haden Church) som skal gifte seg om en uke. De to kunne vanskelige vært mer forskjellige. Jack er en sexfiksert sjarmør, Miles en stakker som bekymrer seg for det meste. Jack betrakter turen som sin "siste smak av frihet", Miles er bare på jakt etter perfeksjon på flaske. Jack klarer seg utmerket med billig merlot, mens Miles tørster etter den flyktige, perfekte pinot. Det eneste de ser ut til å ha felles er den samme berusende blandingen av ambisjoner som har falt i grus og ungdom som svinner hen.

Her finner du trailer for Sideways i bredbåndformat

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her