Sikre påskeprovianten nå

Skal du ha med deg en av de beste rødvinsboksene på påskefjellet, bør du handle nå.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Mazzei Belgvardo Maremma 2011 (91398) er en riktig fyldig og god vin med stor munnfølelse, gode syrer og fine tanniner. Rett og slett en knallgod boksvin og en av de aller beste i dette formatet.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Anvendelig
Som også passer til en lang rekke retter, fra klassisk påskelam , via grillet biff, til peiskos.

Eneste ulempen er altså at den ikke står i en eneste polhylle, bortsett fra i Larvik. Hvilket er merkelig, altså at ingen har oppdaget denne perlen, og spesielt når vi vet hvor mye "rask" som står i nettopp boksseksjonen på polet. Men siden påsken nærmer seg med stormskritt, er det lurt å være føre var, og sikre seg påskeprovianten allerede nå.

Havsnært
Produsenten bak denne vinen er ingen hvem som helst, men Francesco Mazzei som er mest kjent for sine Fonterutoli-viner innen Chianti Classico. Boksen derimot henter sine druer fra familiens eiendom i Maremma , ved Toscana-kysten. Eiendommen omfatter til sammen 60 hektar vinmarker fordelt på to områder som ligger nær hverandre.

Avstanden til Middelhavet er bare 10 kilometer slik at den maritime påvirkningen er betydelig sammenlignet med det indre av Toscana. Likevel er fuktigheten dempet og nedbørsmengden relativt lav. Derfor oppnås viner med høy grad av modning. Landskapet er kupert og jordsmonnet er kalk- og sandsteinbasert, noe som sikrer både god drenering og eleganse i den ferdige vinen.

Ikke helt typisk
Området er mest kjent for Morellino di Scansano som er en sangiovesebasert vin. Men vår boks er likevel ikke veldig typisk for denne delen av Maremma, all den tid den har en helt annen druemiks, nemlig med hovedvekt på cabernet sauvignon og syrah. Likevel skinner stedskarakteren og Maremma-stilen godt gjennom.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Mazzei Belgvardo Maremma 2011

Produsent:
Marchesi Mazzei
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
3.000l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
429,90 kr
Varenummer:
9139801
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen